Oblivion, filmul în care Tom Cruise şi Morgan Freeman devin oamenii viitorului

Citeste mai mult despre: filme, Morgan Freeman, Tom Cruise,
Data publicarii: 19 Octombrie 2018
Data actualizare: 20 Octombrie 2018
Un SF spectaculos care reuşeşte să creeze şi momente emoţionante, un film care te seduce şi te captivează, cam aşa a fost evaluat “Oblivion” (Planeta uitată) de mulţi fani ai actorilor din distribuţie. De fapt, e o producţie in care Tom Cruise dovedeşte de ce i se potrivesc rolurile de “erou” şi în care Morgan Freeman arată de ce e Morgan Freeman.

SURSA FOTO: GETTY

Acţiunea se petrece într-un viitor îndepărtat, mai precis in 2077, când Pământul e de nerecunoscut, într-o variantă post-apocaliptică puternic poluată. Tom Cruise joacă rolul lui Jack Harper, unul din ultimii reparatori de drone staționați pe Pământ. Viaţa i se dă peste cap când întâlnește o frumoasă străină, pe care o salvează dintr-o epavă a unui vehicul spațial prăbușit. Sosirea ei declanșează o serie de evenimente care îl forțează pe Jack să pună sub semnul întrebării tot ce știa până acum. Din acel moment, soarta omenirii se află în mâinile sale.

Morgan Freeman joacă rolul lui Beech, liderul unui grup de supraviețuitori care initial pun sub semnul întrebării motivațiile lui Jack. Personajele principale feminine sunt Olga Kurlyenko, actriţă care arată de ce a fost în trecut o fată Bond (James Bond) şi Andrea Risebourough, la fel de sexy şi talentată. 

Producţia, filmată atât în SUA, cât şi în Islanda, are parte de un scenariu care se dezvăluie treptat şi reuşeşte să menţină suspansul până la capăt. Fanii Matrix, Independence Day si Mad Max vor regăsi idei din producţiile favorite, dar puse într-o lumină originală.  Cu adevărat însă filmul excelează la capitolul efecte vizuale, în condiţiile in care Claudio Miranda, regizor de imagine premiat la Oscar crează un Univers futurist si distopic care taie respiraţia.FOTO: Tom Cruise, la premiera Oblivion în Japonia

Partea cea mai interesantă la Oblivion e însă că, deşi povestea e SF, e coerentă şi total credibilă pentru privitorul preocupat de speculaţii legate de viitorul omenirii. FOTO: Morgan Freeman, la premiera Oblivion în SUA

Filmul va putea fi urmărit sambătă, de la ora  21:55, la PRO TV şi face parte din producţiile de elită prezentate toamna aceasta. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!