Oscar 2019. De ce ar putea ”Black Panther”, primul film cu supereroi nominalizat, să câștige anul acesta

Oscar 2019. De ce ar putea  Black Panther , primul film cu supereroi nominalizat, să câștige anul acesta
Citeste mai mult despre: Oscar2019, Black Panther, cel mai bun film,
Data publicarii: 23 Februarie 2019
Data actualizare: 23 Februarie 2019
Oscar 2019. Black Panther este primul blockbuster cu supereroi care a a fost nominalizat la Oscar, la categoria cea mai bună peliculă a anului.

Producția este deja un fenomen cultural, cu recenzii de invidiat și o senzație a box-office-ului, cu încasări de mai multe miliarde de dolari. 

Citește și. OSCAR 2019. Zece lucruri de povestit nepoților despre gala din acest an

Așadar, este posibil ca duminică seară, la cea de-a 91-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film, ”Black Panther” să fie validat drept cel mai bun film al anului?

Producția Marvel, lansată în luna februarie a anului trecut, concurează pentru mult-râvnita statuetă alături de ”BlacKkKlansman”, ”The Favourite”, ”Green Book”, ”Vice”, ”Bohemian Rhapsody” și „A Star is Born„.

Vedeți lista completă a nominalizărilor la Oscar aici. 

Care sunt șansele ca Black Panther să câștige?

”Black Panther” a strâns deja o mulțime de premii, la Black Reel Awards, BET și MTV. Muzica filmului, efectele vizuale și actorii au fost, de asemenea, recompensați cu BAFTA, Grammy și alte câteva premii.

În ianuarie, Black Panther a luat premiul Screen Actors Guild pentru performanța extraodinară a distribuției și, de multe ori, SAG Awards este un indicator clar al câștigătorului de la Oscaruri. 

De asemenea, blockbusterele pline de efecte speciale, cu succes la box-office, au șanse mari să câștige Oscarul. ”Avatar”, ”Gravity”, ”Titanic” sau ”Braveheart” sunt unele dintre cele mai bune exemple. 

Desigur, Black Panther nu are nevoie să câștige un Oscar. Încasările de miliarde de dolari și reacția publicului sunt probabil suficiente pentru producătorii de la Marvel - un Oscar, în acest moment, ar fi doar cireașa de pe tort.

În plus, premiile Oscar ar putea fi, după unii critici, ultimul bastion împotriva dominației culturale marca Marvel și Disney. Dacă premii importante, precum BAFTA sau Oscar, le reamintesc, din când în când, telespectatorilor că marele ecran înseamnă mai mult decât filme cu supereroi, îi pot motiva pe aceștia să-și extindă orizontul cultural. 

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Oscar 2019, gala premiilor Americane de Film de duminică seară.

Vezi și: Eveniment lansare VLAD - Primele impresii ale actorilor după vizionarea episodului
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies