OSCAR 2019. Surpriză la alegerea celui mai bun film al anului

OSCAR 2019. Surpriză la alegerea celui mai bun film al anului
Autor: Dan Brumar
Data: 25 Februarie 2019
Academia Americană de Film a premiat duminică dimineață excelența în cinematografie, în cadrul celei de-a 91-a ediție a premiilor Oscar. Una dintre surprize a fost anunțată de Julia Roberts, care a prezentat cel mai bun film al anului.

Considerat favorit la casele de pariuri, dar și favoritul criticilor de film, ROMA, regizat de mexicanul Alfonso Cuaron, s-a ales cu premiul pentru cel mai bun film străin și pentru imagine. Însă, Oscarul pentru cel mai bun film al anului a revenit pelicule GREEN BOOK, cu Viggo Mortensen în rol principal.

Green Book este o dramă biografică regizată de Peter Farrely, iar acțiunea e plasată la începutul anilor 60, într-o Americă segregată, unde ura față de persoanele de culoare se manifesta violent. Filmul ni-l prezintă pe Viggo Mortensen într-o ipostază rară, altfel decât eram obișnuiți din Stăpânul Inelelor sau Hidalgo

În Green Book, Mortensen joacă rolul unui american cu origini italiene care leagă o prietenie neobișnuită pentru acele vremuri cu un pianist de culoare, pe care îl angajează ca șofer și asistent personal.

Filmul a generat venituri de 144 de milioane de dolari până acum, însă e de așteptat ca acestea să crească, în special datorită Oscarului câștigat.

Alături de Mortensen joacă Mahershala Ali, care a fost distins cu Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru prestația din Green Book.

Citește și: OSCAR 2019. Lista completă a câștigătorilor
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO