Pauzele publicitare afectează gala Oscar 2019. Ce premii nu se vor vedea la televizor

Pauzele publicitare afectează gala Oscar 2019. Ce premii nu se vor vedea la televizor
Autor: Dan Brumar
Data: 14 Februarie 2019
Celebrități din lumea filmului au protestat față de decizia Academiei Americane de Film de a nu televiza o parte a ceremoniei din noaptea de 24 februarie.

Gala Oscar 2019 trebuie să fie mai scurtă, motiv pentru care o serie de premii vor fi acordate în timpul pauzelor publicitare. Acest lucru i-a nemulțumit pe mulți regizori și actori de renume mondial, care au transmis o petiție Academiei Americane de Film pentru a condamna această alegere.

Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Spike Lee, Damien Chazelle și mulți alți cineaști și-au exprimat public nemulțumirea după anunțul făcut de organizatori. Academia Americană de Film precizează că a fost nevoită să se încadreze într-un timp de emisie de 60 de minute, motiv pentru care statuetele pentru imagine, montaj, cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, machiaj și coafură vor fi acordate în timpul pauzelor publicitare.

Martin Scorsese

Fanii galei Oscar 2019 nu vor putea vedea în direct discursurile câștigătorilor, iar organizatorii au anunțat că acestea vor fi editate și transmise ulterior, în timpul galei. Festivitățile vor putea fi urmărite live doar în mediul online.

Nu m-aş încumeta să sugerez ce categorii ar trebui tăiate de la Oscar, dar imaginea şi montajul sunt sufletul artei noastre. Nu sunt moştenire a unei tradiţii teatrale sau literare, ci fac parte din cinematografia însăși”, a postat Guillermo del Toro, pe contul său de Twitter.

O reacție asemănătoatre a avut și Alfonso Cuaron, regizorul filmului ROMA, marele favorit la Oscar 2019 la mai multe categorii.

„În istoria cinematografiei au existat capodopere fără sonor, în alb negru, fără intrigă, fără actori şi fără muzică. Dar nu a existat niciun film fără imagine sau montaj”, a scris Cuaron pe contul său de Twitter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Descubriendo ROMA Discovering ROMA
 Photo by @carlossomonte @romacuaron #ROMACuarón

A post shared by Alfonso Cuaron (@alfonsocuaron) on


Cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theater din Los Angeles. În acest an, ceremonia nu va avea un prezentator, ci mai mulți, care vor face acest serviciu pe rând. 

Citește și: Ideea Sandrei Bullock a fost magnifică. Cine va prezenta gala Oscar 2019

FULLSCREEN
Pauzele publicitare afectează gala Oscar 2019. Ce premii nu se vor vedea la televizor
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO