Premiile Oscar 2021. Criticii culturali ai BBC consideră că filmul «Colectiv» ar merita să ia Oscarul

Premiile Oscar 2021. Criticii culturali ai BBC consideră că filmul laquo;Colectiv raquo; ar merita să ia Oscarul
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 24 Aprilie 2021
Data actualizare: 24 Aprilie 2021
Specialiști din lumea filmului, dar și jurnaliști din domeniul culturii au făcut predicții în ceea ce privește câștigătorii Oscar 2021. La categoria Documentar, cele mai multe șanse sunt acordate filmului american ”Time”, dar sunt și voci care mizează pe ”Colectiv”, producția românească regizată de Alexander Nanau.

«Time», regizat de Garrett Bradley, va câștiga, deoarece oferă câteva momeli majore pentru Oscar. Este un documentar îndrăzneț în alb-negru și are o temă actuală, relevantă social, despre închisorile din SUA. Câștigătorul ar trebui să fie un alt documentar de actualitate, zguduitorul film românesc «Colectiv», despre reporteri care descoperă o fraudă în domeniul sănătății în urma unui incendiu tragic", a scris vineri, într-o avancronică a Oscarurilor, Caryn James, o jurnalistă culturală americană care lucrează pentru BBC, scrie gsp.ro

Și colegul său Nicholas Barber consideră că documentarul lui Nanau ar merita premiul, însă voturile membrilor Academiei s-ar putea îndrepta către filmul ”Time”. 

«Colectiv» ar trebui să câștige – am văzut cu toții thrillerele conspirației de la Hollywood despre campaniile jurnaliștilor care dezvăluie corupția oribilă a Guvernului. Acest documentar românesc este la fel de tensionat și de șocant ca oricare dintre ele – și totul este adevărat. Cu toate acestea, «Time» este câștigătorul probabil. Un portret cald și poetic al unei femei neobosite care își ține viața și familia împreună, în timp ce soțul ei este în închisoare. Cu greu ar putea fi mai actual sau mai important acest film decât în 2021”, a scris ziaristul de la BBC.

 

VOYO.RO este singura platformă online din România care va transmite LIVE festivitatea de decernare a premiilor OSCAR 2021. Gala va va fi difuzată integral, LIVE, pe platforma https://voyo.protv.ro, în dimineața zilei de 26 aprilie 2021, între orele 3.00 - 6.00.

 

Așteptarea e intensă. Noaptea e lungă. Savurează decernarea premiilor Oscar alături de gustul desăvârșit al cafelei L’OR, în exclusivitate - LIVE pe VOYO! 

Capsule din aluminiu L’OR, create pentru a se potrivi aparatului tău Nespresso®*.
*Marcă înregistrată a unei terțe părți care nu aparține grupului JACOBS DOUWE EGBERTS.

 

Sursă foto: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies