Primul film al regizoarei Chris Simion-Mercurian, o peliculă despre „cancer ca oportunitate”

Primul film al regizoarei Chris Simion-Mercurian, o peliculă despre cancer ca oportunitate
Chris Simion-Mercurian a suferit chiar ea de cancer
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Noiembrie 2020
Data actualizare: 09 Noiembrie 2020
Dramaturgă și regizoare de teatru, Chris Simion-Mercurian debutează în film cu o poveste despre cancer și cei care suferă de acestă boală. Contrar percepției inițiale, „Care dintre noi?” este un film despre bucuria de a trăi, despre iubire, iertare și asumare.

Într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăiește cât o viață, unde se desenează uși când nu există niciuna și unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre, 5 personaje cu experiențe diferite de viață reușesc în final să vadă situația în care sunt ca pe o oportunitate. 

Cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă știi să îl abordezi așa. În 2017 am fost diagnosticată cu cancer de sân, iar povestea asta e inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul Care dintre noi? este modul meu de a le împărtăși celor care se confruntă cu cancerul că există lumină în spatele bolii”, dezvăluie Chris Simion-Mercurian

Povestea se concentrează pe personaje, fiecare stăpânit de „o putere nebănuită de a trece un obstacol greu”. Care dintre noi? are, la rândul său, puterea de a-i inspira pe toți cei care cred că au ajuns la capăt de drum. Cancerul e vindecabil, iar unele dintre cele mai puternice leacuri sunt autosugestia și credința că totul va fi bine.  

Există situații mult mai dramatice decât această boală. E vorba de perspectivă, de atitudine. Mie nu-mi poate lua nimeni bucuria și iubirea de viață. Nici măcar cancerul. Viața e pe zile și e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poți, ți se pare. Poți mult mai mult”, mai spune Chris Simion-Mercurian.

Cine joacă în Care dintre noi?

În film apar actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă și Georgeta Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident. Distribuția este completată de copilul Alexandra Mercurian.

Acesta este primul film regizat de Chris Simion-Mercurian și, de altfel, proiectul își dorește să aibă și un impact social. Tocmai de aceea, difuzările filmului vor fi făcute pe pagini de Facebook ale unor asociații de pacienți, pe canale media care militează pentru informarea și educarea corectă a pacienților și în 15 secții de oncologie.

Primele difuzări

12 noiembrie, ora 20.00 – pe pagina de Facebook Fundația Renașterea. Difuzarea va fi urmată de o discuție între Chris Simion – Mercurian și Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea.

17 noiembrie, ora 20.00 – pe pagina de Facebook și YouTube Pacientul 2.0. 


Vezi și VIDEO: ShARE ÎN BUCATE - Pui cu bere și salată de cartofi
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies