"Radioactive", filmul despre viața și moștenirea savantei Marie Curie

Radioactive , filmul despre viața și moștenirea savantei Marie Curie
Citeste mai mult despre: Marie Curie, film, Radioactive, video,
Data: 24 Iulie 2019
Filmul biografic despre Marie Curie, regizat de Marjane Satrapi, va fi prezentat în închiderea Festivalului de la Toronto. 

Celebra și autoarea de benzi desenate, Marjane Satrapi revine cu un film despre viața și moștenirea savantei Marie Curie, pe care îl va prezenta la finalul Festivalului de Film de la Toronto. Filmul va fi lansat pe data de 15 septembrie.

Rolul lui Marie Curie va fi jucat de cunoscuta actriță Rosamund Pike, care a devenit celebră după filmul "Gone Girl", film în care a jucat alături de Ben Affleck. De asemenea, Rosamund Pike a fost nominalizată în anul 2015 la premiile Oscar, pentru cea mai bună actriță în rol principal. Rolul lui Pierre Curie va fi jucat de Sam Riley. 

"Radioactive" va prezenta viața și descoperirile celebrei savante Marie Curie din perioada secolului al XX-lea, descoperirea radioactivitiății, dar și premiul ei Nobel. 

Pelicula este produsă de compania Working Title. Filmul a fost inspirat pe baza cărții "Radioactive Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout", care a apărut în anul 2010 și a fost scrisă de Lauren Redniss.

Sursa foto: Profimedia

Vezi și profil de celebritate: Surse spun că noul 007 va fi o femeie de culoare


 

FULLSCREEN
"Radioactive", filmul despre viața și moștenirea savantei Marie Curie
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO