Scarlett Johansson a dat în judecată Disney după difuzarea filmului Black Widow. Care e motivul

Scarlett Johansson a dat în judecată Disney după difuzarea filmului Black Widow. Care e motivul
Scarlett Johansson în „Black Widow”. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 06 August 2021
Data actualizare: 06 August 2021
Scarlett Johansson (36 de ani) se judecă în instanță cu șefii Disney, la scurt timp după lansarea în cinematografe a peliculei „Black Widow” (Văduva Neagră). Actrița reclamă încălcarea contractului semnat cu studiourile de cinema.

A încasat deja 20 de milioane de dolari din rolul făcut în Black Widow, însă vrea mai mult. Actrița Scarlett Johansson a dat în judecată compania Disney după ce aceasta a lansat filmul pe platforma sa de streaming, Disney+, în aceeași zi în care pelicula a ajuns în cinematografe. 

În urma acestei mutări, susține actrița, încasările din vânzarea biletelor de cinema s-au redus drastic, periclitându-i propiile venituri.

Conform înțelegerii dintre cele două părți, Scarlett Johansson avea dreptul, pe lângă salariul plătit, la un procent din încasările rezultate din vânzarea biletelor. Johansson susține că Disney a încălcat contractul și trebuie să plătească.

Black Widow a fost lansat oficial la 29 iunie 2021 și a generat încasări de 346,2 milioane de dolari. Deși este cel mai mare succes din pandemie, suma e sub cea așteptată de actriță. Black Widow a avut un buget de 200 de milioane de dolari.

FOTO: Profimediaimages.ro


Într-un interviu acordat publicației The Hollywood Reporter, producătorul de film și televiziune Jason Blum a mărturisit că actrița duce un război greu împotriva Disney. Însă, acesta și-a exprimat susținerea pentru cauza ei.

De cealaltă parte, reprezentanții Disney susțin că demersul actriței nu are niciun temei. 

Disney a respectat pe deplin contractul doamnei Johansson și, în plus, lansarea filmului Black Widow pe Disney+ cu acces Premier i-a sporit semnificativ capacitatea de a câștiga compensații suplimentare, pe lângă cei 20 de milioane de dolari pe care i-a primit până în prezent”, au declarat aceștia.

Black Widow a generat încasări de 80 de milioane de dolari în cinematografele din SUA, în weekendul de debut, și alte 60 de milioane de dolari de la abonații Disney+ din toată lumea.

Fotografii: Getty/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies