Teambuilding și Mirciulică, record de încasări la cinema. Cât de apreciate au fost filmele românești

Teambuilding și Mirciulică, record de încasări la cinema. Cât de apreciate au fost filmele românești
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Octombrie 2022
Data actualizare: 11 Octombrie 2022
Matei Dima (BRomania), Alex Coteț și Cosmin Nedelcu au dat lovitura cu „Teambuilding”, cel mai apreciat film de cinema de la noi în acest moment. Pelicula a avut încasări uriașe în primele două săptămâni de la lansare și are șanse să depășească, „Miami Bici”, cel mai de succes film românesc din ultimii 28 de ani.

Aproape 5 milioane de lei au fost încasările filmului Teambuilding în weekendul lansării în cinematografele românești, performanță care l-a plasat pe primul loc în box office-ul autohton.

Trendul s-a păstrat în a doua săptămână de la lansare, cu încasări de peste 2,5 milioane de lei, la mare distanță de alte producții internaționale. Dacă va avea încă o săptămână bună, Teambuilding ar putea depăși la încasări Miami Bici, considerat cel mai de succes film românesc din ultimii 28 de ani.

Este un scenariu foarte funny, scris de Alex Coteț, care a semnat și scenariul la Miami Bici. Și este jucat de peste 30 de actori cu pregătire în comedie sau actorie. Ăsta este un plus pe care nu l-am mai avut în filme de peste 15 ani”, spunea Matei Dima într-un interviu pentru PROTV.RO, înainte de lansare.

Comedia românească, în topul preferințelor

Pe poziția a doua în preferințele românilor a fost comedia Mirciulică, un film de 91 de minute în regia lui Cristian Ilișuan. Scenariul este semnat Cristian Ilișuan și Mircea Popa (Mircea Bravo).

Filmul a avut încasări de 1,6 milioane de lei în weekendul lansării în cinematografe, surclasând producții străine precum horrorul Smile, Ticket to Paradise și Elfii Cofetari.

Fotografii: YouTube

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies