Un ungur are mari șanse să se îmbogățească de pe urma francizei X-Men. Ce trebuie să facă pentru asta

Un ungur are mari șanse să se îmbogățească de pe urma francizei X-Men. Ce trebuie să facă pentru asta
Serialul de animație X-Men a fost lansat în octombrie 1992 pe Fox Kids. FOTO: wall.alphacoders.com
Autor: Dan L. Brumar
Data: 09 Octombrie 2019
Zoltan Krisko și-a dat seama că poate ajunge milionar în dolari datorită nesăbuinței producătorilor seriei de animație X-Men.

Ungurul, care este administratorul averii și moștenirii culturale a compozitorului Gyorgy Vukan, a dat în judecată studiourile Marvel și Disney, dar și pe giganții FOX, Apple și Amazon, pentru distribuirea, ani la rând, a seriei animate X-Men cu o coloană sonoră furată.

Zoltan Krisko susține că tema muzicală a serialului de desene animate X-Men (din anii ‘90) este împrumutată dintr-un serial polițist maghiar, pe nume Linda, care a rulat între anii 1984-1991 în Ungaria.

Muzica pentru acel serial ar fi fost creată de compozitorul Gyorgy Vukan, a cărui moștenire și avere sunt în administrarea sa, scrie TMZ. Mai mult, Zoltan Krisko susține că deține toate drepturile asupra muzicii compuse de Vukan.

FOTO: wall.alphacoders.com

Între cele două melodii de pe coloana sonoră există nici asemănări evidente, mărturie stând cele două video-uri disponibile pe YouTube. 

Ascultă coloana sonoră a seriei de animație X-Men!

Ungurul susține că nu a aflat de existența acestui serial de animație decât în anul 2017. Totodată, el crede că realizatorii seriei trebuie să plătească fiindcă au realizat venituri considerabile folosindu-se de o temă muzicală furată.

Zoltan Krisko spune că este imposibil ca producătorii X-Men să nu fi avut cunoștință de existența serialului maghiar, întrucât acesta a fost un succes răsunător la începutul anilor ‘90.

Ascultă coloana sonoră a serialului Linda!

Ungurul este de părere că ar trebui să fie despăgubit, în memoria compozitorului Gyorgy Vukan, pentru toți acești ani care s-au scurs de la lansarea serialului animat până azi.

FULLSCREEN
Un ungur are mari șanse să se îmbogățească de pe urma francizei X-Men. Ce trebuie să facă pentru asta
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies