VIDEO Donald Trump joacă în Singur acasă 2. Iată alte lucruri mai puțin știute despre îndrăgitul film

VIDEO Donald Trump joacă în Singur acasă 2. Iată alte lucruri mai puțin știute despre îndrăgitul film
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 15 Decembrie 2018
Data actualizare: 15 Decembrie 2018
Actualul președinte american, Donald Trump, are talente actoricești, pe care și le-a exersat cu 26 de ani în urmă. Șeful de la Casa Albă are o apariție scurtă în Singur acasă 2: Pierdut în New York. Știai asta?

Donald Trump era un om de afaceri în plină ascensiune la începutul anilor ‘90. Proprietar de hoteluri, cazinouri și centre de afaceri, Trump nu se gândea atunci să preia cârma țării. În 1992, când Singur acasă 2 a fost lansat în cinematografe, fanii peliculei și ai lui Kevin McCallister l-au putut vedea pe miliardarul Trump având o apariție scurtă în filmul care avea să scrie istorie.

La vremea la care au avut loc filmările, Trump deținea hotelul din New York în care s-a cazat Kevin. Actualul președinte american a fost distribuit în film ca un gest de curtoazie pe care producătorii Singur acasă 2 i l-au făcut proprietarului acestui elegant stabiliment. În scena cu pricina, Kevin îl întreabă pe Trump unde e recepția. Iată secvența!

Continuarea primului film Singur acasă (1990) a împlinit anul acesta 26 de ierni în care aduce bucurie în casele familiilor din toată lumea. Singur acasă 2: Pierdut în New York va fi la PRO TV în această seară, de la ora 20.00.

Iată alte lucruri mai puțin știute despre acest film!

Macaulay Culkin (38 de ani), care a fost distribuit în rolul lui Kevin McCallister, a încasat nu mai puțin de 4,5 milioane de dolari pentru a juca în acest film. La vremea respectivă a fost cel mai mare salariu plătit unui actor în vârstă de 12 ani.

La început, titlul filmului a fost altul. Nu Home Alone, ci Alone Again

Singur acasă 2: Pierdut în New York s-a clasat pe locul al doilea în SUA la încasările înregistrate de filmele anului 1992, cu 173 de milioane de dolari. Pe locul întâi s-a clasat filmul de animație Aladdin, cu încasări de 217 milioane de dolari.

Din cele relatate de oamenii care au lucrat la producția filmului, Catherine O’Hara nu a reușit să joace prea bine rolul mamei îngrijorate care și-a uitat pentru a doua oară copilul. Așa că au fost filmate scene suplimentare, fiindcă actrița nu a fost suficient de șocată la aflarea veștii că fiul ei nu a coborât din avion cu familia. 

Filmările s-au făcut la niște temperaturi incredibil de scăzute. La New York a fost atât de frig în acea perioadă, încât camerele video au înghețat. La propriu.

Citește și: Ce face Macaulay Culkin când la tv rulează Singur acasă

Aparatul de înregistrări audio folosit de Kevin McCallister în film nu a fost altceva decât un obiect de recuzită complet nefuncțional. Grație succesului înregistrat de film, interesul pentru acest gadget a crescut enorm. Astfel, o companie de electronice a lansat o variantă funcțională a acestuia, care s-a bucurat de mare succes. Dispozitivul folosit în film a fost păstrat de actorul Macaulay Culkin.

Nota de plată a lui Kevin McCallister, care a rezultat ca urmare a șederii sale la The Plaza Hotel, a fost de 967,43 de dolari. Ce a putut comanda de banii ăștia?

După lansarea filmului, hotelul s-a bucurat de un succes enorm, încât administratorii săi abia puteau face față solicitărilor. Din rațiuni de marketing, managerii hotelului au scos pe piață pachete de cazare „Home Alone 2” pentru familii. Apartamentul 411, folosit de Kevin, se închiria cu 1.100 de dolari pe noapte.

Asta-i chiar tare! Sute de porumbei au fost antrenați și pregătiți vreme de patru luni pentru a răspunde comenzilor potrivite pentru acest film. Unul dintre ei, însă, a intrat, din greșeală, în gura actorului Daniel Stern. „A fost dezgustător”, a spus mai târziu acesta, conform nme.com.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies