„Cernobîl” nu va avea al doilea sezon. Care este motivul

Cernobîl nu va avea al doilea sezon. Care este motivul
Citeste mai mult despre: Cernobil, serial,
Autor: Redactia
Data publicarii: 24 Septembrie 2019
Data actualizare: 24 Septembrie 2019
Craig Mazin, creatorul serialului „Cernobîl” a confirmat că nu va realiza un al doilea sezon al producţiei, în ciuda succesului înregistrat la gala Emmy de anul acesta, scrie Deadline.

Craig Mazin a fost premiat la gala Primetime Emmy pentru scenariu, iar serialul s-a impus şi la categoriile „cea mai bună regie a unei miniserii” (Johan Renck) şi „cea mai bună miniserie”.

„Cernobîl/ Chernobyl” a câștigat și  alte şapte premii Creative Arts Emmy și a primit în total 19 nominalizări.

 

Mazin a reiterat că nu va revizita Cernobîlul pentru o continuare a celor cinci episoade.

 

„Nu vom face asta. Am spus o poveste a unui loc, într-o anumită perioadă, şi am făcut-o destul de bine. Este timpul să ne gândim la alte locuri şi alte timpuri. La orice ne-am uita, fie că e ficţiune sau bazat pe istorie, este relevant pentru ceea ce suntem şi cu ce ne confruntăm”, a spus el în culise.

 

Mazin este de părere că 1986 şi 2019 nu sunt foarte diferiţi. „Problemele de atunci sunt problemele de acum. Consecinţele sunt similare, dacă nu mai rele”.

 

În discursul de mulţumire prezentat pe scena galei de la Los Angeles, el a amintit de Guvernul lituanian care „a fost minunat” pentru că a permis echipei să filmeze, scrie News.ro.

 

Miniseria „Chenobyl”, cu Stellan Skarsgård şi Emily Watson în distribuţie, a fost lansată în mai 2019 şi s-a bucurat de critici favorabile. În plus, ea a influenţat creşterea turismului în zona afectată la jumătatea anilor 1980 de accidentul nuclear.

 

Dezastrul de la Cernobîl

Pe data de 26 aprilie 1986 s-a produs accidentul nuclear de la Cernobîl, provocat de o explozie a centralei. Aceasta a fost urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.

 

Centrala se afla în apropiere de orașul Prîpeat care a fost imediat evacuat după producerea catastrofei. Acest accident este considerat cel mai grav din istoria prelucrării energiei nucleare.


Vezi și: 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies