Producătorul Harvey Weinstein va plăti 17 milioane de dolari femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale

Producătorul Harvey Weinstein va plăti 17 milioane de dolari femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 27 Ianuarie 2021
Data actualizare: 27 Ianuarie 2021
Procesul #metoo s-a încheiat, după ce un judecător al Curții de Faliment din America a aprobat luni, 25 ianuarie, planul de lichidare al companiei The Weinstein Co. Din banii obținuți, producătorul Harvey Weinstein va plăti 17 milioane de dolari femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale.

În 2017, Hollywood-ul a fost zguduit de unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale din toate timpurile. Atunci, mai multe actrițe i-au adus acuzații grave lui Harvey Weinstein, unul dintre cei mai cunoscuți producători din Cetatea Filmului. 

Printre cele care l-au acuzat pe cineast că le-a hărțuit sexual se numără Salma Hayek, Lena Headey, Cara Delevingne sau actrița Gwyneth Paltrow. Mai mult, actrița Rose McGowan l-a acuzat pe Weinstein de viol. 

83% dintre femeile care s-au constituit parte vătămată în procesul lui Harvey Weinstein “și-au exprimat ferm dorința de închidere a procesului prin acceptarea acestui plan”, scrie Daily Mail. Declarația a fost făcută chiar de către judecătoarea Mary Walrath, care a aprobat planul de lichidare al companiei lui Harvey Weinstein. Banii vor fi impărțiți la cele peste 50 de victime, iar cele care i-au adus acuzații grave cineastului ar putea primi până la 500.000 de dolari. 

Harvey Weinstein a fost demis din The Weinstein Co, studioul de film pe care l-a fondat împreună cu fratele său, și a făcut tratament pentru dependența de sex. Cineastul, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală. El este încarcerat la penitenciarului de maximă securitate din Alden, New York.

Cum a pornit mișcarea #metoo

După acuzațiile aduse lui Harvey Weinstein, tot mai multe femei au prins curaj și au povestit pe rețelele de socializare despre traumele pe care le-au suferit după ce au fost abuzate sau hărțuite sexual. Milioane de femei din întreaga lume au folosit hashtag-ul #metoo (#ȘiEu n.r) și așa a luat naștere mișcarea care luptă împotriva abuzului și hărțuirii sexuale. Mișcarea Me Too a fost aleasă ca Persoana Anului în 2017.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Olimpiada Mămicilor - episodul 1: Cum îți dai seama că ești însărcinată? Pașii pe care trebuie să îi urmezi la început

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!