• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • A început să vândă pietre și a devenit milionar. Afacerea inedită care continuă să uimească și după 46 de ani

A început să vândă pietre și a devenit milionar. Afacerea inedită care continuă să uimească și după 46 de ani

A început să vândă pietre și a devenit milionar. Afacerea inedită care continuă să uimească și după 46 de ani

Gary Dahl a creat o adevărată isterie în 1975, când i-a venit ideea unei afaceri mai puțin obișnuite.

Americanul a activat ca redactor, director de creație și a devenit un antreprenor cunoscut pentru ideea trăsnită care s-a transformat rapid într-o isterie.

Gary Dahl a creat, în 1975, Pet Rock, piatra-animal de companie, vândută la 3,95 de dolari bucata. Chiar dacă nebunia din jurul animalului de companie neobișnuit a durat doar jumătate de an, Gary Dahl a devenit milionar.

Povestea Pet Rock începe în 1975 într-un bar californian, acolo unde Gary Dahl s-a întâlnit cu un prieten bun. Acesta din urmă i s-a plând lui Gary de faptul că îngrijirea unui animal de companie presupune un efort uriaș. A fost momentul în care Gary Dahl s-a gândit să transforme pietrele în animale de companie.

Gary Dahl nu a stat pe gânduri și și-a fructificat ideea. Totuși, el nu a ales orice fel de pietre, ci unele netede, de formă ovală, „culese” de pe plaja Rosarito din Mexic. Mai mult, prezentarea a fost una menită să atragă. Fiecare piatră era așezată într-o cutie de carton cu mici găuri, menite să permită „animalului de companie” să „respire”. În interior, piatra era așezată pe un pătuț din lână de lemn și venea însoțită de un „manual de instrucțiuni”.

Ideea lui Gary Dahl a reușit să „prindă” datorită ineditului din spatele ei, pentru că era ceva nou, o idee strălucită care nu avea cum să nu te uimească și să te emoționeze.

Gary Dahl a murit în 2015, la vârsta de 79 de ani, însă Pet Rock este vândut în continuare pe site-uri precum Amazon. Prețul actual al unei pietre-animal de companie este de aproximativ 10 dolari.

Sursă foto: Instagram/Getty Images

Dan Șucu, noul investitor de la Imperiul Leilor: „Am un milion de sfaturi”

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni