• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley este român. Povestea lui Sebastian Dobrincu

Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley este român. Povestea lui Sebastian Dobrincu

Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley este român. Povestea lui Sebastian Dobrincu

Sebastian Dobrincu este unul dintre cei aproximativ 5.000 de milionari din Silicon Valley.

Tânărul român este considerat un adevărat vizionar în Statele Unite, unde numele său a căpătat rezonanță și a fost curtat de cele mai mari companii de peste ocean. A refuzat toate ofertele pentru ca a avut și are încredere în forțele proprii și vrea să-și urmeze propriul drum în antreprenoriat. 

Sebastian a povestit într-un interviu pentru Stirile Pro TV că a fost exmatriculat de la un liceu din București chiar înainte de a da Bacalaureatul. Nu a mai susținut acest examen în România, iar întâmplarea nefericită s-a transformat în șansa vieții sale. A plecat în SUA, unde a susținut examenul de Bacalaureat al americanilor.  

Sebastian a studiat o perioadă la Universitatea Stanford tainele inteligenței artificiale, însă a decis să renunțe la școală și să se concentreze pe antreprenoriat, fiind inclus în 2020 în clasamentul Forbes „30 under 30”.

Sebastian și-a început aventura în programare și tehnologie încă din copilărie. La doar 7 ani s-a apucat să învețe despre software, iar cunoștințele s-au acumulat de-a lungul anilor.

A fondat Storyheap, o platformă lider de piață în social media content marketing, la doar 17 ani. Printre clienții săi la scurt timp de la lansare s-au numărat Selena Gomez, Tumblr sau Universal Music. Cei de la Spotify, Facebook sau TikTok au fost și ei impresionați de talentul tânărului român.

Sebastian nu s-a oprit însă doar la platforma menționată mai sus, ci a fondat două companii, Brandmates și Owlmetrics, menite să ajute brandurile să câștige teren pe social media și să-și crească, astfel, afacerile.

A avut șansa să-i întâlnească pe Mark Zuckerberg (Facebook) și Tim Cook (Apple). Pe Zuckerberg l-a întâlnit când avea doar 17 ani, iar fondatorul Facebook i-a dat încrederea să meargă mai departe, după cum a povestit chiar tânărul antreprenor. 

Sursă foto: Instagram


Imperiul Leilor se pregătește pentru al doilea sezon în România, iar antreprenorii dispuși să împărtășească din experiența lor de business sunt Dan Șucu (Mobexpert), Cristina Bâtlan (Musette), Dragoș Petrescu (City Grill), Mohammad Murad (Phoenicia Group) și Bogdan Micu (Alpin Holding Corporation). 

Imperiul Leilor – Investeşte în tine!

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram pentru a afla primul tot ce e nou!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni