Cum arată emisiunea Imperiul Leilor în cele 30 de țări în care e prezentă

Cum arată emisiunea Imperiul Leilor în cele 30 de țări în care e prezentă

„Imperiul Leilor” este un format internațional dedicat celor care vor să se lanseze în afaceri ori să-și dezvolte business-urile actuale. La nivel mondial, show-ul activează sub mai multe denumiri.

Imperiul Leilor se pregătește pentru al doilea sezon în România, iar primii antreprenori dispuși să împărtășească din experiența lor de business sunt Dan Șucu (Mobexpert), Cristina Bâtlan (Musette), Bogdan Micu și Dragoș Petrescu (City Grill).

Emisiunea și-a câștigat popularitate în state occientale ca SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, însă toată această poveste frumoasă a atingerii culmilor în afaceri a început în Japonia, în anul 2001. 

Money Tigers

Sub numele Money Tigers, emisiunea a fost creată și difuzată de postul Nippon TV în eprioada 2001 – 2004. În cei trei ani de emisie, show-ul a adus în fața publicului 16 antreprenori dornici să investească în ideile de afaceri ale concurenților.

Dragon’s Den

Sub acest nume, emisunea este prezentă în state precum Australia, Canada, Marea Britanie, Liban și Africa de Sud. În marea Britanie, show-ul a debutat în anul 2005, la BBC Two. Emisiunea a schimbat viața a sute de tineri antreprenori care și-au expus visurile în cadrul celor 17 sezoane. 

De-a lungul anilor, unii dintre cei mai respectabili antreprenori din Regat, printre care Theo Paphitis, Deborah Meaden, Duncan Bannatyne și James Caan, i-au ghidat în business pe cei care s-au înscris în emisiune.

Shark Tank

Acesta este numele sub care emisiunea activează în SUA, Mexic, Vietnam, Australia (din 2015), Columbia, Portugalia. În Statele Unite ale Americii, show-ul a debutat în 2009 și i-a avut alături pe unii dintre cei mai vizionari și înstăriți oameni de afaceri precum Barbara Corcoran, devenită milionară prin forțe proprii, și miliardarul Mark Cuban (foto jos), proprietarul echipei de baschet Dallas Mavericks.

Rechini, lei și dragoni din Orient

Emisiunea a prins și la publicul din țările din Orientul apropiat și Orientul Mijlociu. În Israel, show-ul a fost lansat în 2006 sub numele The Sharks (Rechinii), la Channel 10. Din 2018, emisiunea e difuzată la postul Keshet 12, cu alți investitori în prim-plan.

În Afganistan, emisiunea a debutat în 2008 sub numele Dream and Achieve (Visează și Obține). Scopul emisiunii a fost acela de a-i inspira pe oamenii de rând să înceapă afaceri pe cont propriu, cu sprijinul investitorilor. Show-ul a fost sub forma unui concurs, la capătul căruia un concurent se alegea cu premiul de 20.000 de dolari. 

Câștigătorul primului sezon, Faizulhaq Moshkani, a obținut finanțatea pentru instalația sa de reciclare a plasticului din sudul țării. După emisiunea, bărbatul a închis afacerea și a folosit banii pentru a deschide o mică centrală electrică la Kabul, care să-i alimenteze noua instalație de reciclare a plasticului.

În lumea arabă, emisiunea a câștigat popularitate în Liban, unde în 2007 a debutat sub numele Dragons' Den: Al Aareen. Show-ul a fost primit cu reticență în alte state arabe.

Imperiul Leilor – Investeşte în tine!

Intră în comunitarea noastră de Facebook și Instagram ca să afli primul ce e nou!

Fotografii: PRO TV/Getty Images

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni