• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Daniela Marișcu a dat cu piciorul unui job de 3.000 € pe lună, dar a ajuns să facă afaceri de milioane

Daniela Marișcu a dat cu piciorul unui job de 3.000 € pe lună, dar a ajuns să facă afaceri de milioane

Daniela Marișcu a dat cu piciorul unui job de 3.000 € pe lună, dar a ajuns să facă afaceri de milioane

Daniela Marișcu și-a schimbat radical viața când a început să gândească „în afara cutiei”. A riscat mult, lucru pe care îl așteaptă și de la concurenții care vor veni în fața ei, la Imperiul Leilor.

Confortul interior are un cu totul alt înțeles pentru Daniela Marișcu, o antreprenoare care a renunțat la un job bine plătit pentru a inova în business. Deși respectă legile scrise și nescrise ale afacerilor, i-a plăcut întotdeauna să rescrie regulile jocului în domeniul de activitate pe care l-a ales.

CEO și acționar al Aqua Azur, Daniela Marișcu a făcut performanță din proiectarea și construirea de piscine premium și parcuri acvatice. În prezent, e pe punctul de a-și extinde afacerea cu piscine rezidențiale în Europa de Sud-Est, prin lansarea unei francize.

Toată lumea a complimentat-o că e telegenică și că nu are trac de camerele de luat vederi, însă, dacă ar fi să o ia de la început, ar păși pe același drum.

E mai greu în televiziune sau în business?

„Nu pot să spun că e mai greu într-o parte sau în cealaltă. Uite, mă feresc să spun că-i greu fiincă eu nu văd niciodată lucrurile așa. Chiar dacă e provocator. Pentru mine, în business nu e greu, dar de multe ori e aprig.”

Cât curaj și câte nopți nedormite îți trebuie să riști sute de mii de euro și viitorul familiei tale pentru a crea de la zero un business?

„Nu e vorba doar de viitorul familiei tale și cred că nu-ți trebuie curaj ca să faci asta. Îți trebuie credință că lucrurile se vor așeza la un moment dat. Dacă ai impresia că totul depinde doar de tine, nu-i așa. Tu nu faci decât să creezi energia în jurul afacerii, să-i aduci pe oameni împreună. Tu faci să se întâmple lucrurile și este al naibii de provocator să te pui în starea asta, să faci lucrurile să meargă. 

Dar, în rest, nu le faci tu. Tu le pornești, dar știi cu zece pași înainte, cel puțin, unde vrei să ajungi. Și atunci, urmărești pe toată lumea ca să rămână acolo, concentrată, pentru că altfel lucrurile se împrăștie. Ai nevoie de o formă de credință, în tine, în cei din jurul tău și în scopul pe care ți l-ai ales.”

Daniela Marișcu: „Câștigam 3.000 de euro pe lună la 22 de ani”



De unde ai avut banii pentru investiția inițială? Asta pare a fi principala problemă a unui antreprenor aflat la început de drum...

„Da, pare că finanțarea este cea mai mare provocare. Când treci de paradigma asta, că nu ai bani, îți dai seama că nu asta e cea mai mare provocare. Cum am făcut? Mi-am investit tot ce aveam la momentul respectiv, cred că erau 50.000 de euro.”

Cum și când ai putut economisi 50.000 de euro?

„Eu veneam din postura de salariat. Fusesem angajată pe o poziție de director comercial, câștigam 3.000 de euro pe lună la 22 de ani. Toată lumea din familia mea a fost șocată când am zis că renunț pentru a intra în afaceri. Mai mult, mă căsătoream cu bărbatul meu, pe care ai mei l-au perceput tot timpul că nu e angajat, deși avea business. Părinții mei credeau că e șomer. Și eu plecam de la locul ăla cu carte de muncă și cu salariu wow... tata a făcut un șoc. O săptămână tata i-a spus mamei: Ăștia o să rămână amândoi fără servici. Așa de mare era șocul pentru ei.”

Cum ești în business? Genul de om care caută parteneri sau un lup singuratic?

„Pot să zic că am momente și momente. Eu îndrăznesc să privesc foarte departe și atunci mă simt un lup singuratic, fiindcă celorlalți le e greu să înțeleagă viziunea mea. Când i-am spus soțului meu, după doi ani de construit piscine, că o să facem aquapark-uri... el, care e inginer, avea nevoie să știe care e pasul 1, care e pasul 2. Marele meu noroc este că el crede în mine și înțelege că am o viziune clară, chiar dacă nu-mi este ușor să o prezint. Cam așa sunt eu în momentele de lansat săgeata. După aceea sunt om de echipă, fiindcă singură chiar nu pot să fac nimic.”

Care ar fi ideea de business care te-ar putea da pe spate la Imperiul Leilor?

„Dar ce mi-ar plăcea să fie o idee care să mă dea pe spate... Eu sunt genul de om foarte pasionat și caut mereu pasiune în ceea ce fac. Cred că m-ar impresiona un business care schimbă jocul într-o industrie. Asta îmi place, eu asta fac de când am început business-ul. Acum sper s-o fac și în IT, pentru că vrem să schimbăm jocul și regula în cloud cu aplicația pe care o dezvolt împreună cu echipa YooSend în care am investit.”

Cum poți fi și mamă, și soție, și antreprenor în același timp?

„Le combin, pentru că altfel nu merge. Nu poți să zici acum sunt mamă, acum sunt femeie de afaceri, dar ai nevoie de focus, într-adevăr, și pentru asta le mulțumesc celor din familie, că mă înțeleg. Altfel... sunt momente în care ratez serbări, clipe emoționante din viața copiilor mei. Aș zice că ăsta este singurul meu regret, dar trăiesc cu convingerea că copiii au nevoie de exemple și sper ca ceea ce facem eu și tatăl lor să li se pară un exemplu.”

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le face un antreprenor la început de drum?

„Greșeli se fac la orice nivel, dar la început de drum cred că cea mai mare greșeală este să stai să calculezi de o sută de ori și să nu acționezi. Din păcate, am văzut multe exemple de acest gen, business-uri care puteau să fie foarte bune, în care eu aș fi investit, și oamenii n-au vrut să se pună pe drum, fiindcă au stat și au calculat și nu le ieșea nu știu ce.”

Imperiul Leilor – Hai să îți vezi visul finanțat!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni