• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Dr. Wargha Enayati, adevărul despre sistemul public de sănătate: „Asta este o prejudecată”

Dr. Wargha Enayati, adevărul despre sistemul public de sănătate: „Asta este o prejudecată”

Dr. Wargha Enayati, adevărul despre sistemul public de sănătate: „Asta este o prejudecată”

Cei mai mulți români care contribuie la bugetul asigurărilor sociale cred că nu au parte de servicii medicale de calitate la stat. Sistemul public de sănătate s-a aflat mereu și în atenția Dr. Wargha Enayati, investitor la „Imperiul Leilor”.

Supranumit „creatorul sistemului privat de sănătate din România”, Dr. Wargha Enayati s-a școlit în Germania și la Cluj-Napoca, la stat. Venit în țară în 1983, medicul cardiolog nu a rămas în sistemul public de sănătate, ci a dezvoltat prima rețea privată de servicii medicale de la noi.

Totuși, Dr. Enayati nu a scăpat de sub observație sistemul public de sănătate, pe care îl cunoaște foarte bine. Întrebat care sunt lucrurile care nu funcționează la stat, medicul a oferit un răspuns neașteptat. 

Asta este o prejudecată: că în sistemul privat funcționează totul și la stat nimic. Problema de a fi ‘șubred’ o găsești și la stat, și la privat, și aici depinde într-adevăr de om. La fel ca și în politică, educație, business, și în medical, totul merge după caracterul omului și valorile etice pe care le are. Din păcate, trăim în România, dar nu numai în România, în toată lumea e o criză de identitate. 

Omul nu mai știe: trebuie să mă lupt pentru mine, trebuie să fac pentru noi, trebuie să mă gândesc la țara mea, trebuie să mă gândesc la binele omenirii? Neavând un răspuns comun, o misiune comună, ci fiecare pentru el, trăim ca într-o junglă în care fiecare luptă pentru el și vrea să iasă ceva, să facă ceva, dar nu știe pentru ce și mai ales încotro”, ne-a spus Dr. Wargha Enayati.

Medicul a dechis primul centru medical privat de la noi, în 1995. Centrul Medical Unirea funcționa cu un cabinet de cardioligie, într-un apartament din Piața Unirii din București. Un an mai târziu a introdus sistemul abonamentelor medicale private. 

În 2008 a deschis prima maternitate privată din România, botezată Regina Maria, iar în 2011 a inaugurat primul spital privat de la noi, la Brașov. Tot atunci a luat naștere Rețeaua privată de sănătate Regina Maria, prima din țară.

Dr. Wargha Enayati este investitor în sezonul 3 al emisiunii Imperiul Leilor. Descoperă AICI mai multe informații despre antreprenor!

Fotografii: PRO TV

Vezi și VIDEO: Dr. Wargha Enayati - „Imperiul Leilor este show-ul în care n-aș fi crezut că voi apărea vreodată"

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni