VIDEO Cosmin Răileanu s-a întors la Imperiul Leilor pentru o investiție și mai mare

Autor: Dan L. Brumar
Data: 02 Martie 2022

În sezonul 1 al emisiunii, Cosmin Răileanu i-a șocat pe investori cu planul său de afaceri și cu suma de care avea nevoie pentru dezvoltarea businessului său: 780.000 de euro. Acum, surpriza a fost și mai mare.

În 2020, Cosmin a fost refuzat de investitori, care au cam ironizat cifrele prezentate de el în emisiune. Nu s-a dat bătut și a continuat de unul singur. În cei doi ani a reușit să-și crească afacerea, poate ceva mai lent decât ar fi reușit cu o infuzie de capital considerabilă.

Acum a revenit să ceară 2,5 milioane de euro pentru firma lui, care propune investiții într-un depozit virtual de materiale din construcții, de unde oamenii pot cumpăra direct din fabrică, fără intermediari. Pentru asta e gata să ofere 10% din acțiuni.

Spune că are o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, lucru cu care i-a impresionat pe investitori. Însă, ei sunt sceptici că afacerea lui e atât de profitabilă precum spune. 

Chiar dacă ai o ideea bună, chiar dacă sunt de acord cu conceptul ideii tale și cum o pui în practică, tot nu sunt gata să investesc în afacerea ta”, a spus Cristina Bâtlan, și a explicat de ce. Ideea de business ar putea atrage atenția concurenților din piață, care ar putea să-i cumpere afacerea pentru a face profit sau pentru a „ucide” ideea.

Dr. Wargha Enayati: „Îți fac o ofertă”

Dr. Wargha Enayati e convins că afacerea poate avea profit, așa că i-a făcut o ofertă care i-a lăsat pe toți mască: 2,5 milioane de euro pentru 50% din acțiuni.

Dan Șucu s-a declarat și el interesat, oferind 2,5 milioane de euro pentru 25% din acțiuni. „Privește-o ca pe o ofertă serioasă”, i-a spus Șucu.

Dragoș Petrescu a intrat și el cu o propunere de 2,5 milioane de euro pentru 30% și o opțiune de 2 milioane de euro de răscumpărare la cerere. „Ești cel mai șmecher. Ai dat 500.000 de euro pentru 10%”, i-a replicat Dr. Enayati.

Din nefericire pentru Lei, Cosmin Răileanu a refuzat toate propunerile. „Voi mai merge o perioadă tot singur”.

Leii au considerat că el a venit să se răzbune sau să se laude cu ce a realizat de unul singur. „Cosmin este în acea postură în care cazi atunci când succesul te orbește. Ai părerea despre tine că ești mult mai valoros decât ești în realitate”, a spus Dragoș Petrescu.

Vedeți mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies