VIDEO Eduard Fariseu, tânărul de 24 de ani care are pe mâini o afacere de milioane de euro

Citeste mai mult despre: Eduard Fariseu, Opvarmning, peleti, video,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 04 Mai 2022

Eduard Fariseu are, la doar 24 de ani, multe pasiuni care îi ocupă tot timpul. Dacă ziua ar fi avut mai mult dd 24 de ore, cu siguranță că ar fi găsit și alte preocupări.

Cântă la chitară și la pian de mic. Din adolescență și-a dorit să fie independent din punct de vedere financiar, așa că la 12 ani a avut prima afacere. La 17 ani înregistra deja primul eșec în business, care l-a ajutat mai mult decât orice reușită de până atunci.

E pasionat de energia regenerabilă și acesta a fost elementul care l-a determimat să-și concentreze atenția spre soluții de încălzire a locuințelor 100% ecologice. Tânărul a fondat Opvarmning, companie producătoare de peleți și brichete din rumeguș. E în afacere împreună cu tatăl lui, care i-a fost mentor în domeniul businessului.

Eduard crede că acest combustibil pentru locuințe și afaceri este mult mai eficient decât lemnul clasic, iar factura ar scădea cu 30%. 

În 2021 a avut o cerere de 3.000 de tone de peleți și 200 de tone de brichete, însă din cauza capacității de producție reduse, încasările au fost mai mici cu 70%. Intuiește că în 2022 va avea o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro și un profit de 600.000 de euro. Din acest an are ca parteneri marile magazine de retail.

Le-a cerut leilor 250.000 de euro pentru a pune pe picioare o nouă linie de producție, mai eficientă, și e dispus să renunțe la 25% din acțiuni.

Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati s-au declarat foarte interesați de parteneriatul cu el, însă au avut și o solicitare neobișnuită: antreprenorii să-și mute vechea linie de producție în zona Câmpina, unde nu există competitori și unde este cea mai mare cerere de lemn din pădurile de pe Valea Prahovei.

Dragoș Petrescu spune că tânărul merită cei 250.000 de euro pentru cei 25% și oferă un avantaj competitiv prin deschiderea unor uși în zona HoReCa.

Dan Șucu vrea și el să intre în afacere cu 250.000 de euro, însă Eduard și tatăl lui i-au ales pe Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies