VIDEO EvolvT, partenerul firmelor de curierat de talie mică

Citeste mai mult despre: EvolvT, firme de curierat, video,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 04 Mai 2022

Cei mai buni parteneri al magazinelor online sunt firmele de curierat, dar pentru ca toată lumea să fie mulțumită profitul trebuie să fie în buzunarele tuturor. Doi tineri antreprenori români, care au dezvoltat o afacere inedită în Danemarca, spun că firmele mici de curierat pierd bani dintr-un motiv simplu.

Andreea și Robert Spaimă sunt frați. În urmă cu trei ani au pus pe picioare EvolvT, o platformă online care conectează magazinele online cu furnizorii de servicii de curierat. În procesul de dezvoltare a businessului, cei doi au idetificat două probleme în cele două industrii. 

Prima, aceea că firmele mari de curierat, cu acțiune globală, subcontractează serviciile către transportatori mai mici pe care îi exploatează la maximum, fără a le lăsa o marjă de profit. A doua - magazinele online nu au soluții sustenabile pentru livările pe care le fac. 

Platforma lor facilitează vânzările online și asigură eficiență operațională pentru firmele de curierat mici și mijlocii. Curierii au acces la mașini electrice de transportat marfă și la software pentru optimizarea rutelor.

Anul trecut au avut încasări de peste 400.000 de euro, în Danemarca. De la curieri ei percep o taxă de 10% din vânzările lor, dar le oferă clienți (magazine), de la care să preia comenzi, și posibilitatea de a închiria mașini electrice de curierat.

De la investitorii de la Imperiul Leilor vor 100.000 de euro și sunt dispuși să cedeze 5% din acțiuni. Banii pe care îi cer de la lei nu sunt pentru dezvoltarea afacerii în România, ci pentru alte țări în care sunt chemați. Iar acest lucru nu e pe placul leilor, motiv pentru care s-au retras.

Sebastian Dobrincu e interesat, totuși, de o colaborare cu ei, însă așteaptă ca afacerea lor să evolueze.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies