VIDEO Ianka Pârcălab, afacere cu fructe uscate în România

Ianka Pârcălab are 30 de ani și este de naționalitate slovacă. Însă, la vârsta de 9 ani a fost adoptată de doi români care nu puteau avea copii. De atunci, viața ei s-a schimbat complet.

Cred că nu a fost o decizie ușoară pentru mama mea, care a divorțat de tata când eu aveam 4-5 ani”, a spus Ianka în fața investitorilor de la Imperiul Leilor. Educația pe care a primit-o în România a ajutat-o să fie femeia puternică de azi, o antreprenoare care visează la scară mare.

În acest moment este asociată într-o companie producătoare de gustări din fructe uscate, înființată în Republica Moldova. Datorită succesului de care se bucură acolo, acționarii au decis să extindă operațiunile în România. Aici au pus ochii pe niște terenuri, în județul Mureș, unde vor să planteze pomi fructiferi, materia primă pentru produsele lor.

Compania are nevoie de 250.000 de euro pentru a pune pe picioare afacerea în România și e dispusă să renunțe la 30% din acțiuni, în favoarea unui acționar interesat.

Însă, cei mai mulți lei au considerat că situația e mult prea complicată din cauza acționariatului extern și, mai presus de orice, produsele lor nu au fost testate pe piața de la noi, pentru a fi validate de public.

Dan Șucu a fost cel mai revoltat de modul în care Ianka a prezentat afacerea. „Din punctul meu de vedere, modul în care puneți problema e fără sens. Nu se poate ca cineva de vârsta ta să mă ia la mișto”, a spus fondatorul Mobexpert.

Cristina Bâtlan a recunoscut că e dispusă să investească 250.000 de euro dacă acționarul majoritar din Republica Moldova va pune pe masă aceeași sumă pentru dezvoltarea afacerii în România. Acționarul, care deține 60% din firma din România, a fost de acord, astfel încât Cristina Bâtlan și-a adăugat în portofoliu un nou parteneriat încheiat în emisiune.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni