• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Ioana Radu, eleva care vrea să-i ajute pe adolescenți să pună pe hârtie ceea ce gândesc

VIDEO Ioana Radu, eleva care vrea să-i ajute pe adolescenți să pună pe hârtie ceea ce gândesc

Ioana Radu are 15 ani, este elevă și nu lasă niciun minut din viața ei să se scurgă inutil. Adolescenta și-a propus să-i încurajeze pe tinerii de vârsta ei să scrie ceea ce gândesc. Iar dacă nu știu cum să o facă… îi va învăța ea.

Ioana Radu este încă la liceu. În ciuda programului de studiu încărcat, adolescenta are timp pentru o multitudine de pasiuni. Cea mai mare este scrisul, care este un exercițiu eliberator și stimulator. 

Scriu pentru că-mi aduce o oarecare alinare față de evenimentele tragice și fac asta pentru că nu sunt singura care trece prin asta”, a spus tânăra care a mărturisit că a început să scrie o carte inspirată de moartea unei profesoare la care a ținut mult.

A venit la Imperiul Leilor cu afacerea ei în dezvoltare - Young Writers Hub -dedicată tinerelor talente în arta scrisului. Tânăra spune că acesta este viitorul literaturii române.

Young Writers Hub este un program bine structurat, realizat de adolescenți pentru adolescenți cu scopul de a spori comunitatea de tineri scriitori din România, prin instruirea lor în direcția scrierii creative, editării și publicării operelor proprii.

Accesul în comunitatea sa se face pe bază de abonament anual, în valoare de 200 de euro, în schimbul unor cursuri, podcasturi și evenimente. Jumătate din sumele obținute din abonamente va fi investită pentru introducerea programului în mediile defavorizate.

Ținta pentru 2022 e să aibă 150 de abonați plătitori. Banii leilor, 40.000 de euro, îi sunt necesari pentru plata trainerilor, deplasări în toate zonele țării pentru a promova programul.

Ioana Radu este sigură că va restitui banii leilor în cel mult trei ani și că va avea un profit de 26.000 de euro. Dragoș Petrescu s-a declarat convins și i-a făcut o ofertă 40.000 de euro pentru 20% din acțiuni. 

Cristina Bâtlan i-a oferit aceeași sumă, iar Dan Șucu i-a oferit ajutor, prin Fundația Mobexpert, pentru subvenționarea a 50% din valoarea abonamentelor pe care le va atrage. Sebastian Dobrincu a avut aceeași ofertă.

Dr. Wargha Enayati i-a oferit suma solicitată, cu scopul de a ajunge la cât mai mulți adolescenți pasionați de literatură și scris. Ioana i-a atras alături pe toți cei cinci finanțatori, iar la final a dezvăluit că a obținut mai mult decât putea spera.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni