• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Mihai Drăghici, antreprenorul care a vândut tot ce avea în SUA pentru a o lua de la zero în România

VIDEO Mihai Drăghici, antreprenorul care a vândut tot ce avea în SUA pentru a o lua de la zero în România

Mihai Drăghici (42 de ani) este român, dar de la vârsta de 5 ani a ajuns să trăiască în SUA, la San Antonio, cu mama lui. Acolo a învățat cum se câștigă, dar mai ales cum se pierd banii, iar aceste experiențe l-au readus pe pământul natal.

Mihai este IT-ist de meserie și, peste Ocean, a reușit să dezvolte tot soiul de aplicații, unele inovatoare, altele inspirate de ceea ce exista deja pe piață. În urmă cu trei ani și jumătate s-a întors în țară pentru a-și vizita bunica, pe care nu o mai văzuse din copilărie. Acum spune că a fost decizia care i-a schimbat complet viața, în bine.

Aici a cunoscut-o pe Beatrice, actuala lui soție, cu care are un băiat. Ei au fost forța lui de a o lua de la zero. La Imperiul Leilor, Mihai a venit cu o aplicație unică, Pay by Face, care permite efectuarea de plăți prin scanarea feței. A cerut 230.000 de euro pentru 10% din afacerea lui.

Acum trei ani noi ne-am gândit: de ce n-ai plăti cu fața, pentru că nu pleci niciodată de acasă fără față?”, și-a prezentat el invenția. În 2020 a lansat prima tabletă de scanat fața, într-o cafenea din București, însă pandemia l-a obligat să se reorienteze. Așa a apărul bancomatul cu scaner de față, de unde poți retrage bani și efectua plăți fără a folosi cardul.

Pentru a avea acest serviciu, ai nevoie de aplicație, în care introduci numărul de card și setezi unui PIN. Antreprenorul spune că mizează pe bănci, care au sute de mii de clienți, comercianți.

Leii au fost impresionați, însă s-au dezumflat când au aflat că firma sa, înregistrată în Țările de Jos, mai are niște acționari care dețin 46% din afacere.

Cristina Bâtlan a crezut în afacere și a investit suma solicitată. „Cris, o să plătești cu fața”, i-a spus Dragoș Petrescu. „Nu, voi o să plătiți cu fața, eu o să încasez cu fața”, i-a replicat investitoarea.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni