Cele mai vechi obiecte de pe Terra vin din Spatiu: Descoperire incredibila despre egipteni: "S-a intamplat acum 5.000 de ani"

Cele mai vechi obiecte de pe Terra vin din Spatiu: Descoperire incredibila despre egipteni: S-a intamplat acum 5.000 de ani
Data publicarii: 29 August 2014
Data actualizare: 29 August 2014
Un studiu recent aparut in Journal of Archaeological Science face o afirmatie incredibila:

Potrivit The Australian, care citeaza un studiu publicat in revista Journal of Archaeological Science, cele mai vechi artefacte descoperite pana acum sunt de fapt sculptate dintr-un fier care nu provine de pe Pamant.

Artefactele au fost descoperite in Egipt in anul 1911 de catre arheologii britanici intr-un sit din apropierea Marilor  Piramide din Gizah, dar analiza lor aprofundata nu a fost realizata decat acum.

Obiectele care reprezinta  mai multe bijuterii gasite intr-un mormant au fost realizate manual pentru doua femei care au murit acum circa 5000 de ani. Studiul publica niste analize recente care demonstreaza ca fierul folosit provine dintr-un meteorit cazut in perioada respectiva pe Terra.

Interesant este ca minereul de fier provenit din meteorit este mult mai dur decat cel care se gaseste pe Pamant, iar modul de prelucrare difera, egiptenii fiind in perioada respectiva inca la prelucrarea cu ajutorul pietrei, fapt care devine aproape imposibil in cazul de fata.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!