CHEF FOA

CHEF FOA
Data publicarii: 27 Octombrie 2021
Data actualizare: 09 Noiembrie 2021
"Bucătăria nu se învață de pe YouTube, ci lângă plita încinsă, grătarul care sfârie, tocătoarele pe care se bate continuu. În zumzetul ăla te dezvolți și tu, ca viitor bucătar"

Pasiunea pentru bucătărie l-a dus pe culmile gastronomiei, prin abordarea neconvețională prin care își pune amprenta atunci când gătește. A pornit la drum cu bucătăriile Flavours și a construit enorm, dobândit o vastă experiență.

A dezvoltat Stradale, lanțul de restaurante din clădirile de birouri și din școli private, care acum a ajuns la 14, și cafenelele Mitzu. E determinat să extindă locații diverse, iar acum s-a întors la MasterChef, gata să descopere oameni talentați si pasionaţi, care știu să inoveze în bucătărie și… să facă dreptate ingredientelor.

Ce ingredient te reprezintă și de ce?

Ardei iute. Dar și unt, lămâie, miere, lapte, jamon, usturoi, vinete, sare, piper și puțin ulei extra virgin la final. Cred că deja am făcut ceva de mâncare, nu?

Care este mâncarea ta preferată din perioada copilăriei? Cine o gătea?

Mama, gospodina supremă cum îi spun mereu, cocea în fiecare weekend. Și acum, dacă stau puțin, îmi pot aminti mirosul ăla. Făcea plăcinte cu mere, pui la cuptor, mirosea în toată casa. Pe aici aș zice că se învârte alegerea mea pentru gustul copilăriei, în jurul preparatelor la cuptor.

Ce înseamnă să fii Chef?

În primul rând, să treacă niște ani de experiență în care să se reflecte pasiunea ta pentru gătit și pentru această meserie. Nu e ușor, ai responsabilități – de la echipa pe care o conduci, până la clienții pentru care tu ești imaginea bucătăriei, dar când faci cu pasiune ceea ce faci, totul devine o joacă și o bucurie. Iar când alții te numesc Chef înseamnă că așa și e. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies