S-a descoperit o noua forma de viata, aici pe Pamant: Cercetatorii nu cunosc originea ei: Cum arata:

S-a descoperit o noua forma de viata, aici pe Pamant: Cercetatorii nu cunosc originea ei: Cum arata:
Data publicarii: 29 Iulie 2014
Data actualizare: 29 Iulie 2014
Oamenii de stiinta au descoperit cel mai mare virus de pe Pamant, insa ei sustin ca sunt sanse mari ca acesta sa fie de origine extraterestra.

Noul virus, numit Pandoravirus, are o dimensiune foarte mare pentru un asemenea microorganism: un micrometru. Este de 10 ori mai mare ca alti virusi cunoscuti pana acum.

Noua forma de viata a fost descoperita in Chile si Australia si numai 6% din genele sale sunt comune altor fiinte de pe Terra.

Prin urmare, el ar putea sa provina de pe alta planeta, chiar de pe Marte, sau sa fie o forma de viata foarte veche, scrie Daily Mail.

Pandoravirusul a fost descoperit de o echipa de cercetatori de la Universtatea Aix-Marseille din Franta, sub conducerea lui Jean-Michel Claverie.

Virusul traieste sub apa si nu este periculos pentru oameni, spun specialistii.


 

“Credem ca aceasta fiinta se trage dintr-un tip ancestral de celula, care acum nu mai exista”, explica Claverie.

Datorita dimensiunilor sale impresionante, savantii au crezut initial ca virusul este de fapt o bacterie mai mica.

Surpriza lor a fost uriasa, cand au vazut ca supravietuieste contactului cu antibioticele, prin urmare era ceva complet diferit de ce banuisera ei.

Claverie nu exclude posibilitatea ca acest microorganism sa-si aiba originile pe alta planeta, chiar pe Marte, pentru ca numai 6% din genele acestuia sunt cunoscute si comune altor vietuitoare de pe Terra.

Cercetatorii vor continua sa studieze virusul, banuind ca acesta preia informatia genetica de la gazdele sale, de unde si genomul sau neobisnuit.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies