• PRO TV
  • 10 sfaturi pentru a-ți reduce cheltuielile pe timp de criză. 64% dintre români sunt afectați de inflație

10 sfaturi pentru a-ți reduce cheltuielile pe timp de criză. 64% dintre români sunt afectați de inflație

10 sfaturi pentru a-ți reduce cheltuielile pe timp de criză. 64% dintre români sunt afectați de inflație

Scumpiri în magazine, criză energetică, dobânzi mai mari, război, sunt crize acumulate, fără precedent și care ne afectează pe cei mai mulți dintre noi. Un studiu Erste arată că s-a dublat numărul celor care spun că situația lor financiară s-a deteriorat și 64% dintre români se declară afectați de inflație.

În acest context, fiecare dintre noi putem face schimbări din punct de vedere financiar pentru a face față schimbărilor din jur, atât de termen scurt, cât și pe termen lung.

A oferit câteva sugestii Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare BCR, în cadrul emisiunii iBani, prezentată de Ștefana Todică.

Ionuț Stanimir: „Aceasta este a doua perioadă de tensiune financiară pe care o trăiesc românii, în ultimii doi ani, și pot să spun din toate studiile pe care noi le avem că românii sunt mai rezilienți, și-au pus bani deoparte, sunt cumva pregătiți să facă față situațiilor dificile pentru că au trecut prin astfel de momente dificile și altă dată și nu în ultimul rând cred că au învățat să caute și planul a, planul b, planul c.”

Din punct de vedere psihologic, trebuie să ne gândim în felul următor: Sunt foarte multe tensiuni care se întâmplă, pe piața energiei, inflația la cumpărături, carburantul costă mai mult, nu doar în România, ci peste tot. Adevărul este că acestea nu sunt în controlul nostru imediat, nu putem noi schimba piața energiei în lume, dar putem face astfel încât să nu ne afecteze atât de mult.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni