• PRO TV
  • Femeia Fantastică a show-ului American Ninja Warrior le ține pumnii românilor: „Asta e șansa voastră”

Femeia Fantastică a show-ului American Ninja Warrior le ține pumnii românilor: „Asta e șansa voastră”

Femeia Fantastică a show-ului American Ninja Warrior le ține pumnii românilor: „Asta e șansa voastră”

Femeia care s-a aflat cel mai aproape de câștigarea titlului suprem al show-ului Ninja Warrior le-a transmis un mesaj de încurajare românilor care sunt gata să-și  depășească limitele. Jessie Graff (34 de ani) i-a uimit cu performanțele ei pe fanii Ninja Warrior din întreaga lume.

Ninja Warrior debutează la PRO TV pe 9 septembrie 2018 și promite un spectacol fără egal. Români din toate colțurile s-au înscris pentru a-și demonstra abilitățile în patru probe de foc care le vor testa pregătirea fizică, gândirea strategică și controlul emoțiilor. Românii care mănâncă adrenalină la micul dejun beneficiază de un suport moral din partea celei mai prolifice participante a show-ului de peste Ocean. Jessie Graff, care a stabilit mai multe recorduri la American Ninja Warrior, a oferit în exclusivitate pentru PRO TV câteva secrete ale succesului ei.

Tocmai ai trecut de calificările din Miami și americanii te vor vedea în finala din Las Vegas. Care e scopul tău în acest sezon la American Ninja Warrior?

„Ținta mea în fiecare sezon, dar și în tot ceea ce fac, este să mă antrenez cât de mult pot, să-mi testez limitele și să depășesc tot ce credeam că e imposibil.”

Cum te pregătești pentru finala din Vegas, atât fizic, cât și mental?

„Faza I a finalei e, din punct de vedere cardio, similară cu o alergare sau cu mersul pe bicicletă în rampă cât de repede pot eu vreme de două minute și 35 de secunde, cu o mască de altitudine pe figură. Fazele 2, 3 și 4 ale competiției sunt mai degrabă despre fixare și folosirea mușchilor brațelor, pentru care mă antrenez tot anul. Singurii doi participanți care au terminat toate cele patru faze ale American Ninja Warrior au fost cățărători profesioniști circa 20 de ani. Îmi antrenez tracțiunile și cățărările pentru a încerca să-i prind din urmă pe Geoff și Isaac.”

Înainte de orice competiție majoră merg la o sală amenajată special cu trasee Ninja, pentru a simula niște probe reale și obstacole. Cea mai grea parte este să găsesc disciplina necesară pentru a lăsa deoparte antrenamentele înainte de competiție, să dorm și să mă refac pentru a fi în vârf de formă înainte de show.”

 

Ce le-ai spune românilor care s-au înscris la Ninja Warrior România pentru a câștiga primul sezon? Ce face diferența între victorie și eșec?

„Țineți minte că dacă ați devenit mai puternici, mai sănătoși și mai capabili în procesul acesta de pregătire pentru Ninja Warrior sunteți deja câștigători. Clasându-vă la înălțime și avansând în etapa următoare nu sunt decât niște bonusuri. Eșuați doar dacă nu ați învățat nimic din călătoria până aici.”

Vedeți mai jos mesajul lui Jessie Graff pentru războinicii din România!


E de ajuns să ai mușchi pentru a termina toate probele? Ce altceva îți mai trebuie?

„Totul este despre strategie și eficiență. Tehnica și adaptarea sunt mai importante decât forța.”

Crezi că o femeie poate câștiga Ninja Warrior, nu contează locul de pe glob unde se desfășoară? Poți fi tu prima?

„Cred că o femeie chiar poate să termine toate cele patru faze ale formatului Ninja Warrior. Nu cred că eu sunt suficient de puternică acum, dar devin din ce în ce mai tare, iar tehnica mea se îmbunătățește de la o zi la alta. Încă pare incredibil de greu, dar tocmai asta îmi place. Mă stimulează să devin mai puternică și mai inteligentă. Mi-ar plăcea să fiu prima, dar dacă nu se va întâmpla voi fi foarte mândră de femeia care va reuși această performanță.”

FOTO: Jessie Graff Instagram

Ce face Sasuke diferit de Ninja Warrior? Te vei întoarce în Japonia să concurezi?

„Sasuke și Ninja Warrior sunt destul de asemănătoare în ceea ce privește nivelul de dificultate, tipul obstacolelor și prietenia dintre competitori. Sper din toată inima să pot participa și în acest an la Sasuke, pentru că a fost o experiență incredibilă și mi-aș dori să o repet.”

În prezent lucrezi la un nou film. Ne poți dezvălui câte ceva despre acest proiect?

„Deocamdată nu. Voi putea face asta în timpul finalei Ninja Warrior de pe 4 septembrie.”

Cum arată o zi de antrenament pentru tine? Ce program ai și care e dieta unui sportiv ca Jessie Graff?

„Momentan petrec 10-14 ore pe platourile de filmare, trăgând cadre de acțiune. Am un program standard de exerciții de forță, prin rotație, pentru ridicări de greutăți și antrenarea picioarelor. Fac asta cât de mult pot între filmări. După munca de pe platourile de filmare mai am o oră la dispoziție să mai strecor câte un exercițiu pe care l-am ratat. Dacă am noroc de ceva timp liber, ridic mai multe greutăți, fac cățărări, alergări, pylometrics (exerciții speciale pentru întărirea musculaturii picioarelor) și rostogoliri.


FOTO: Jessie Graff Instagram

Ca și dietă merg pe o masă echilibrată sau o gustare la fiecare 3-5 ore. Cât mai multe verdețuri cu putință, multe proteine și alimente cu puțini carbohidrați. Mănânc dulciuri doar când vreau neapărat, însă în niciun caz, absolut niciodată, îndulcitori artificiali.”

Performanțele ei din sport și de pe marile ecrane i-au atras porecla de „Femeia Fantastică”, dar mai e alintată și „Ciulinul” (Tumbleweed). Iată toată povestea lui Jessie Graff!

Photo credit: Jessie Graff Instagram

Intră în comunitatea de pe Facebook Ninja Warrior România pentru a fi la curent cu tot ce e nou!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

A ajuns în finala Ninja Warrior după ce în urmă cu un an se zbătea între viață și moarte

A ajuns în finala Ninja Warrior după ce în urmă cu un an se zbătea între viață și moarte

Publicat

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni