Florin Piersic, despre personajul căruia regretă că nu i-a dat viață niciodată într-un spectacol

05 Iulie 2022, 18:59

Citeste mai mult despre: Florin Piersic, interviu, rol,

În vârstă de 86 de ani, Florin Piersic nu stă departe de scenă și ne bucură în roluri magistrale.

Cu toate acestea, marele actor are un regret legat de un rol căruia nu i-a dat viață niciodată într-un spectacol: Hamlet, din piesa de teatru cu același nume scrisă de William Shakespeare. A fost punctul de a-și îndeplini visul, sub îndrumarea regizorului Alexandru Finți, însă acesta din urmă a plecat dintre noi:

Mi-ar fi plăcut să-l joc. Și trebuie să vă spun, e un amănunt care nu știu câtă putere mai are să convingă pe dumneavoastră că aș fi putut să fiu Hamlet. În nemuritoarea și minunata piesă în care i-am văzut pe mulți actori jucând rolul acesta…Maestrul Alexandr Finți care a fost, să spun așa, și părintele meu…Pe lângă faptul că m-a condus în roluri excepționale, începuse repetițiile cu mine în acest rol. Din păcate, a plecat într-o stea. Îl regret și regret și faptul că, atunci, cu atâta dragoste începuse să repete cu mine dorind ca eu să joc acest rol minunat."

După aceste cuvinte încărcate de reget și nostalgie, maestrul a transmis, pe un alt ton, și un mesaj de suflet:

„Cel mai tare trebuie să vă spun că pe Măruță îl iubesc foarte tare. Dacă mă iubește, are gusturi bune, aș spune eu. Măruță, să trăiești, puștiule! Fii atent ce faci, fără mine, cam greu. Să mă iubești, că și eu te iubesc pe tine.”

VEDEȚI UN INTERVIU SPECIAL
ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies