• PRO TV
  • Gemenele de 11 ani care sunt mai inteligente decât Einstein. Cum au ajuns fetițele să obțină cel mai mare scor Mensa

Gemenele de 11 ani care sunt mai inteligente decât Einstein. Cum au ajuns fetițele să obțină cel mai mare scor Mensa

Gemenele de 11 ani care sunt mai inteligente decât Einstein. Cum au ajuns fetițele să obțină cel mai mare scor Mensa

Două fetițe din Marea Britanie au un IQ mai mare decât al lui Einstein, a anunțat Mensa.

Nishka Upadhya, care a împlinit 11 ani în iulie, recunoaște că 50% dintre colegii ei de clasă ar vrea să fie oriunde altundeva, mai puțin la școală. ,,Le pasă doar de cât de lungi și de dese sunt pauzele.”, spune fetița, citată de publicația britanică Daily Mail.

Sora ei geamănă, Nysa, o descrie pe mama lor drept ,,matematicianul familiei”, deci nu e de mirare că săpătămâna asta Mensa a anunțat că surorile au un IQ de 162. 

Acest scor le plasează pe cele două fetițe în procentul de 1% cei mai deștepți oameni din Marea Britanie. 

Teoretic, pe hârtie fetițele au un IQ mai mare decât al lui Einstein și Stephen Hawking, care aveau ambii 160. Aceste fetițe devin, astfel, cele mai tinere membre Mensa. 

Daily Mail a publicat azi un material în care le face un portret celor două fetițe, iar una dintre întrebările adresate fetițelor a fost dacă vor să intre în politică.

,,Politică? Ăăăă... Nu, mulțumim… chiar nu!”, au răspuns la unison cele două, râzând.

Daily Mail mai scrie că pe masa din camera fetițelor se găsesec o tablă de șah, o cutie de Lego și foarte multe cărți. Ce lipsește din camera celor două sunt jocurile video, iPad-ul și televizorul. Nu par să aparțină generației selfie, deși au telefoane mobile. ,,Le folosim mai mult pentru școală, nu ne place să ne pierdem timpul cu ele. Nu avem Instagram, Snapchat, Facebook. Nu ne plac, par cumva nepotrivite pentru vârsta noastră.”, spun fetițele. 

Ce hobby-uri au, totuși, două genii? Daily Mail scrie că fetițele iau lecții de pian în timpul liber și fac taekwondo (ambele au centura albastră). 

Tatăl lor, Verun, de origine indiană, spune că atât el, cât și mama fetițelor, Keerti, provin din mediul academic (deși lucrează în prezent în finanțe) și au încercat să le insufle micuțelor o disciplină în acest sens de mici. ,,În India trebuie să muncești pe brânci ca să reușești să intri la universitate pentru că sunt sute de candidați pe loc.”, a spus Verun. 


(Foto: Daily Mail)

Verun și Keerti s-au mutat în Marea Britanie în 2006 și povestesc că au știut dintotdeauna că fetițele lor sunt speciale. ,,Au început să meargă când aveau 8 luni și au spus primele cuvinte înainte să împlinească un an. Știam că e ceva cu ele.”, a mai spus Verun.

În ceea ce privește planurile de viitor, Nishka vrea să devină avocat, iar Nysa spune că vrea să facă medicină, însă spune că o îngrijorează faptul că e nevoie de mulți ani până să devii medic, după care salariul de început e foarte mic. 

,,Credeți că sunteți mai inteligente decât colegii voștri de școală?”, le întreabă reporterul Daily Mail la finalul interviului. 

,,Nu cred că ar trebui să am un răspuns la această întrebare. E un răspuns diplomat, nu? Merit o prăjitură!”, răspunde râzând Nysa. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni