• PRO TV
  • Lovitura pentru industria jocurilor video! Ce se intampla dupa ce au inclus dependenta de jocuri la boli psihice

Lovitura pentru industria jocurilor video! Ce se intampla dupa ce au inclus dependenta de jocuri la boli psihice

Lovitura pentru industria jocurilor video! Ce se intampla dupa ce au inclus dependenta de jocuri la boli psihice

Industria jocurilor video va avea de suferit.

Organizatia Mondiala a Sanatatii va modifica in acest an Clasificarea Internationala a Bolilor, un ghid de diagnosticare a bolilor. Acest ghid nu a mai fost rescris din 1992 si va cuprinde mai multe afectiuni ce nu erau catalogate pana acum.

Printre ele se va numara si dependenta de jocuri video, care va fi incadrata la boli psihice. Explicatia este simpla spun expertii, activitatea ajungand sa puna stapanire pe comportamentul utilizatorilor.

"Cat timp nu poti decide singur cand sa incepi sa te joci, pentru cat timp, si cand sa te opresti, e clar ca ai o afectiune psihica", spun expertii, care adauga ca activitatea afecteaza interactiunea sociala, cu membrii familiei, performanta la serciviu sau la scoala si asa mai departe.

Reactia industriei jocurilor video a fost una extrem de rapida, mai multe companii emitand comunicate prin care cer reconsiderarea acestei noi "boli", spunand ca jocurile video ofera placere la fel ca uitatul la televizor la evenimente sportive, si nu o dependenta. Acestea nu vor avea insa niciun cuvant de spus in decizia ce se va lua in acest an.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni