• PRO TV
  • O italiancă de 102 ani, raza de speranță a Italiei: s-a vindecat de Covid-19 după 20 de zile

O italiancă de 102 ani, raza de speranță a Italiei: s-a vindecat de Covid-19 după 20 de zile

O italiancă de 102 ani, raza de speranță a Italiei: s-a vindecat de Covid-19 după 20 de zile

Bătrânica, originară din Genoa, a fost poreclită de medici „Nemuritoarea”. Acum, toți bolnavii din Italia și-ar dori să fie în pielea ei.

Italica Grondona, căci așa o cheamă pe eroină, a împlinit de curând 102 ani și a sărbătorit cu o vindecare miraculoasă. Ea și-a revenit după 20 de zile de spitalizare, spre surprinderea medicilor de la spitalul San Martino din Genoa.

Italica reprezintă o speranță pentru toți vârstnicii care se luptă cu această pandemie. Am poreclit-o Nemuritoarea”, a declarat dr. Vera Sicbaldi pentru CNN.

Femeia a fost internată la începutul lunii martie cu simptome ușoare de Covid-19, însă cu probleme cardiace serioase. „Noi am intervenit foarte puțin, s-a recuperat singură”, a adăugat cadrul medical.

Medicii de la spitalul San Martino, Genoa, încântați de revenirea pacientei lor. FOTO: Getty Images

Specialiștii cred că se află în fața unei descoperiri importante și i-au recoltat femeii niște probe de sânge pentru investigații amănunțite. Ei vor să știe cum a acționat sistemul imunitar împotriva bolii și cum a fost posibil ca afecțiunea cardiacă să nu-i fie fatală.

„Am recoltat niște probe biologice, este primul pacient pe care îl șim că ar fi supraviețuit epidemiei de gripă spaniolă, având în vedere că s-a născut în 1917”, a concluzionat medicul.

Italianca nu este singura care s-a vindecat miraculos de Covid-19. Anterior, o femeie de 103 ani din Iran a reușit să învingă boala, după doar 6 zile de la diagnostic. Detalii AICI. Au mai reușit acest miracol un bătrân de 101 ani din Italia și un bărbat de 100 de ani din China.

Fotografii: CNN/ Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Sistemul medical românesc, ajutat de oamenii de acasă

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni