• PRO TV
  • Olimpia Melinte, de nerecunoscut în noul film: ”Faptul că m-au urâțit și mi-au luat feminitatea m-a bucurat mult”

Olimpia Melinte, de nerecunoscut în noul film: ”Faptul că m-au urâțit și mi-au luat feminitatea m-a bucurat mult”

Olimpia Melinte, de nerecunoscut în noul film: ”Faptul că m-au urâțit și mi-au luat feminitatea m-a bucurat mult”

Olimpia Melinte, protagonista serialului VLAD, joacă în filmul spaniol ”Sordo”, nominalizat în prezent la Festivalul de la Malaga. Frumoasa actrița ne-a povestit despre rolul ei, de mercenară ucraineană, care ne-o înfățișează altfel de cât suntem obișnuiți. ”M-a încântat foarte mult faptul că producătorii nu m-au văzut... frumoasă”. 

Dă-ne mai multe detalii despre noul tău film, Sordo.

Este un film de război. Este un film a cărui acțiune se petrece la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, în Spania. Este un film destul de sângeros și dur, dar care prezintă realitatea acelor vremuri. Este inspirat dintr-un comic book semnat de Rayco Pulido și David Muñoz și-l are în rolul principal pe Anselmo, un fugar, un guerillero spaniol, care se ascunde prin pădurile din Cantabria de armată. 

Citește și: ”Eliza e mărul discordiei”. Detalii picante despre rolul Olimpiei Melinte, in superproducția ”VLAD”

Cum te-ai pregătit pentru personajul tău, o mercenară originară din Ucraina?

Mie îmi plac foarte mult proiectele care îmi oferă șansa de a învăța ceva nou. Pentru acest rol, am învățat să călăresc și mi-a plăcut foarte mult treaba asta, apoi am învățat să vorbesc limba spaniolă cu accent ucrainean. Am avut un coach, o ucraineană care a venit în Spania. Aceasta m-a ajutat foarte mult pentru că, deși suntem și unii și alții din Europa de Est, sunt foarte diferiți în felul cum vorbim, accentul este altul, i-urile sunt mult mai moi, r-urile sunt mult mai dure. Am învățat și câteva cuvinte în limba ucraineană, acelea pe care le înveți de obicei prima oară când înveți o limbă străină (râde). Am mai învățat să trag cu pușcă... am mai tras până acum cu arma, dar niciodată cu genul acesta de arme de război. Pe atunci erau arme foarte grele, puști cu patul din lemn și mi-a plăcut foarte mult și partea asta. 

Personajul tău este complet diferit de imaginea de femeie delicată...

Da, pe mine m-a încântat foarte mult faptul că producătorii nu m-au văzut... frumoasă. Știi de ce? Pentru că e un mare hadicap, la un moment. Mie mi s-a întâmplat de nenumărate ori în România să mi se spună: ”Da, te-ai potrivi pe rolul ăsta, dar ești prea frumoasă, noi căutăm o fată mai...”. Ei bine, nu, ei nu s-au gândit deloc la asta și faptul că m-au urâțit în felul acela și că mi-au luat toată feminitatea m-a bucurat foarte mult. Au fost multe ore de stat de machiaj, ce vedeți voi în poze este partea soft, pentru că există și o parte în care o vedem și fără petecul de la ochi. Pentru acest lucru, am stat câte 3-4 ore la machiaj și este o senzație foarte neplăcută să nu vezi cu un ochi deloc, te ia amețeala până te obișnuiești. Mi-a trebuit o perioadă în care să mă acomodez, pentru că trebuia să merg și călare și cu un ochi acoperit. O experiență foarte provocatoare.

Tu nu ești la prima experiență cu filmările peste hotare. Care este diferența între a lucra în străinătate și a lucra acasă? 

Acolo, ei au un respect foarte mare față de noi și față de școala noastră de actorie. Pentru că ni s-a dus buhul că suntem într-un fel, că avem metoda rusească, că tehnica noastră este mult mai interesantă și mai captivantă. Din punctul acesta de vedere, este foarte plăcut pentru că vezi că stau pe lângă tine actorii și te întreabă: ”Dar tu cum îți vezi rolul?”. Este o fascinație pe care o au față de străini. În rest, n-aș putea spune că existe diferențe foarte mari, mai ales că am început să lucrăm și aici, în România, la standarde internaționale. 

Ce-ți place să faci mai mult, dramă sau comedie?

Mi-aș dori ca, după orice dramă, să fac o comedie și, după o comedie, să fac o dramă. Adică, dacă s-ar putea să le alternez ar fi minunat. Nu-mi iese tot timpul dar, în ultimul an, am reușit să le alternez cât de cât. 

Cu ce actori și actrițe de la Hollywood ți-a plăcea să joci?

Sunt destul de mulți, dar hai să zicem că mi-ar plăcea foarte mult să lucrez cu Emma Stone, cu Meryl Streep, desigur, și cu Michael Fassbender. 

La ce filme și seriale te uiți în perioada asta?

În perioada asta, m-am uitat la toate filmele românești noi, pentru că urmează Gopo și pe unele dintre ele nu am apucat să le văd la cinema. A fost o experiență foarte interesantă, mi-a luat aproape o săptămână să le văd pe toate și le recomand din suflet cititorilor, oamenilor care nu sunt din industrie, să meargă la film românesc, pentru că lucrurile s-au schimbat mult, mult de tot. La ce seriale mă uit, în afară de ”VLAD”? Mă uit la ”Marvelous Mrs Maisel”, care este foarte frumos și mi-ar plăcea foarte mult să joc un rol din perioada aceea, aștept ”Urzeala tronurilor”, desigur, și mă mai uit la ”Metoda Kominsky”, foarte bun și acesta.

La final, nu pot să nu întreb și despre ”VLAD”. Ce reacții ai primit după difuzarea primelor episoade?

Păi, ce să zic, după primele două episoade, am primit multe mesaje de genul: ”Sper să mori în sezonul doi”, ”Te urăsc”, „Ești o trădătoare”, iar după episodul trei, am început să primesc mesaje de genul: ”Nu știu dacă să te iubesc sau să te urăsc”, ”Ești minunată”. Sigur, am primit foarte, foarte multe vorbe frumoase de la oameni necunoscuți, oameni care se uită la serial, dar și de oameni din domeniu, așa că mă bucur foarte mult că a fost primit cu atâta deschidere de publicul românesc. 
 

Vezi și: Olimpia Melinte și Diana Sar, despre relația lor în superproducția VLAD


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni