• PRO TV
  • Orașul din Spania cu zero cazuri de coronavirus. Ce a făcut primarul

Orașul din Spania cu zero cazuri de coronavirus. Ce a făcut primarul

Orașul din Spania cu zero cazuri de coronavirus. Ce a făcut primarul

Un oraș fortăreață din sudul Spaniei nu a raportat niciun caz de coronavirus, în condițiile în care această țară a fost afectată profund de pandemie.

Acum o lună, când Spania a declarat stare de urgență, primarul orașului Zahara de la Sierra, Santiago Galván, a închis patru dintre cele cinci intrări ale localității.

Citește și: 5 vești bune și una proastă despre pandemia de coronavirus

De pe 14 martie, de când Spania a declarat ”stare de urgență”, mai bine de 10.000 de oameni au murit după ce au contractat Covid-19, în timp ce mai bine de 100.000 au fost infectați.

Faptul că a intrat în carantină imediat și că a luat măsuri urgente, inclusiv dezinfectarea vehiculelor care intră și ies din oraș, precum și monitorizarea atentă a fiecărui om care a ieșit din casă, a făcut din Zahara de la Sierra locul cu zero pacienți infectați cu coronavirus.

Măsurile drastice sunt încurajate de toți rezidenții - în special de cei în vârstă. Aproape un sfert din populație are peste 65 de ani.  

Clădirile, trotoarele, străzile și piețele sunt dezinfectate de două ori pe săptămână, de către voluntari. O afacere locală plătește două femei să ducă oamenilor care au nevoie mâncare și medicamente pentru a minimiza numărul oameni care ies pe stradă. Una dintre acestea, Auxi Rascon, a declarat pentru CNN că toți locuitorii au salutat inițiativa ”pentru că știu că nu trebuie să iasă, au nevoie să se simtă protejați și în siguranță. Autoritățile au luat măsurile corecte la momentul potrivit, iar acum se văd și rezultatele”.

Foto: Getty

Viața bate vlogul - sez. 2, episodul 5

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni