• PRO TV
  • Rușii care fug de mobilizare își vând mașinile la prețuri mici. La granița cu Georgia, s-a format o adevărată piață

Rușii care fug de mobilizare își vând mașinile la prețuri mici. La granița cu Georgia, s-a format o adevărată piață

Rușii care fug de mobilizare își vând mașinile la prețuri mici. La granița cu Georgia, s-a format o adevărată piață

Peste 10.000 de ruși trez zilnic granița cu Georgia. Cei mai mulți sunt bărbați, care fug cu disperare de teamă să nu fie înrolați în armata lui Putin. Din cauza timpului prea lung de așteptare, oamenii au ajuns să-și vândă mașinile la prețuri foarte mici, înainte de a trece punctul de control.   

Spre exemplu, un bărbat a postat un anunț că își vinde mașina marca Subaru, dar și „locul la coadă”, cu 400.000 de ruble (7.200 de euro). Un alt cetățean rus a scris că își vinde autoturismul Mercedes S Class W221 cu 8.000 de euro. Mulți specifică posibilitatea de negociere. 

Oamenii sunt conștienți că nu pot trece granița pe jos, dar nu mai vor să aștepte și sunt dispuși să plătească alți conducători auto, aflați mai în față. 

Șoferii dispuși să-i ducă pe ruși în Georgia cer între 800 și 1.000 de dolari pentru un loc în autoturism. Ajunși însă la vamă, unii se pot trezi cu o veste care le dă viața peste cap. Chiar aici află că trebuie să se întoarcă înapoi, pentru că au primit ordin de înrolare. 


 

Recent, Rusia a anunțat că urmează să deschidă un centru de recrutare la graniţa cu Georgia. Ofiţerii de la punctul de trecere Verkhniy Lars vor fi însărcinaţi să transmită citaţii bărbaților care se află pe listele celor mobilizați, spun autorităţile.

În același timp, oamenii din Georgia protestează împotriva celui mai nou val de migranți din Rusia.


Sursă foto: Telegram/ @verhniy_lars

Vezi și: Culiță Sterp și Daniela Iliescu, povești de familie










Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni