• PRO TV
  • Ce înseamnă listarea Hidroelectrica. Marius Dan, Fondul Proprietatea: ‘Nu are nicio legătură cu prețul energiei’

Ce înseamnă listarea Hidroelectrica. Marius Dan, Fondul Proprietatea: ‘Nu are nicio legătură cu prețul energiei’

Ce înseamnă listarea Hidroelectrica. Marius Dan, Fondul Proprietatea: ‘Nu are nicio legătură cu prețul energiei’

Hidroelectrica se pregătește de listare pe Bursa de Valori București, anul viitor. Compania este extrem de importantă pentru România, pentru că asigură până la o treime din producția de energie electrică a țării.

În plus, a atras atenția multor români, în contextul crizei energetice, datorită prețurilor mai mici.

Hidroelectrica este evaluată la peste 12 miliarde de euro.

Listarea companiei înseamnă că o parte din acțiunile companiei, până 19,94%, cât este pachetul deținut de Fondul Proprietatea, vor putea fi tranzacționate pe Bursa de Valori București.

Ar fi cea mai mare tranzacție realizată vreodată pe Bursa de Valori București”, a spus Marius Dan, director general adjunct Franklin Templeton București, la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.

Ștefana Todică: Ce înseamnă listarea companiei Hidroelectrica?

Marius Dan: Listarea companiei înseamnă că acțiunile companiei vor putea fi tranzacționate pe Bursa de Valori București, odată ce procesul de listare va fi finalizat. Fondul Proprietatea deține 19,94% din acțiunile companiei Hidroelectrica. Restul acțiunilor sunt deținute de către statul român prin Ministerul Energiei. Statul român nu vinde nicio acțiune în această listare. Noi, Fondul Proprietatea, suntem vânzătorii unui pachet parțial sau integral de acțiuni deținute la Hidroelectrica. Hidroelectrica nu se vinde, nu este vorba de o privatizare. O privatizare ar însemna că statul român ar vinde un pachet de control, de 51% din companie. Nu este cazul. Statul român va rămâne cu deținerea neschimbată odată cu listarea companiei pe BVB. Noi, Fondul Proprietatea, suntem acționarul vânzător, acționarul minoritar.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni