• PRO TV
  • Cine este Andrew Tate, vedetă TikTok care promovează conținut violent și misogin?

Cine este Andrew Tate, vedetă TikTok care promovează conținut violent și misogin?

Cine este Andrew Tate, vedetă TikTok care promovează conținut violent și misogin?

The Guardian citează investigația realizată de Observer, investigație care dezvăluie cum fostul kickboxer și concurentul Big Brother în UK a trecut de la obscuritate la faima globală pe internet în câteva luni.

Potrivit theguardian, Andrew Tate spune că femeile aparțin casei, nu pot conduce mașini și sunt proprietatea unui bărbat. The Guardian îl citează pe acesta, în condițiile în care el crede că victimele violului trebuie „să-și asume responsabilitatea” pentru atacuri.

În alte clipuri, kickboxerul britanic-american – care pozează alături de mașini rapide și arme și se prezintă ca un playboy care fumează trabucuri, vorbește despre lovirea și sufocarea femeilor sau despre distrugerea bunurilor lor.
 
„Ideea e să dai cu maceta, să-i tragi în față și să o apuci de gât. Taci din gură, *****”, spune el într-un videoclip, arătând cum ar ataca o femeie dacă ea l-ar acuza că înșală. În altul, el descrie cum a aruncat lucrurile unei femei pe fereastră. 

 
Opiniile lui Tate au fost evaluate ca misoginism extrem de către organizațiile care se ocupă de abuzul domestic.
 
Bărbatul are 35 de ani și este una dintre cele mai faimoase figuri de pe TikTok, unde videoclipurile cu el au fost vizionate de peste 11,6 miliarde de ori.
 
Stilizat ca un guru-self-help, oferind fanilor săi, în mare parte bărbați, o rețetă pentru a câștiga bani, a atrage fete și a „scăpa de matrice”, Tate a trecut în câteva luni de la aproape obscuritate la statutul unuia dintre cei mai discutați oameni din lume. . În iulie, au fost mai multe căutări pe Google pentru numele lui decât pentru Donald Trump sau Kim Kardashian.
 
Avântul lui rapid spre faimă nu a fost întâmplător. Dovezile obținute de The Observer arată că adepților lui Tate li se spune să inunde rețelele de socializare cu videoclipuri cu el, alegând cele mai controversate clipuri pentru a obține vizionări și implicare maximă.
 
În ciuda faptului că mare parte din conținut pare să încalce regulile TikTok, care interzic în mod explicit misoginismul, platforma pare să fi făcut puțin deocamdată pentru a limita conținutul lui Tate. 
 
Postările nu provin de la însuși Tate, care nu pare să fie activ pe platformă, ci de la sute de conturi, folosindu-și adesea numele și fotografia, conduse de adepții săi – membri ai Universității Hustler. Membrilor, inclusiv băieți de până la 13 ani, li se spune că pot câștiga până la 10.000 de lire sterline pe lună prin lecții de cripto-investire, drop shipping și prin recrutarea altor persoane la Universitatea Hustler, câștigând un comision de 48% pentru fiecare persoană pe care o recomandă.
 
Multe videoclipuri Tate par, la prima vedere, a fi inofensive, chiar amuzante. În stilul său de vorbire sincer, el îi batjocorește pe bărbații care beau apă de la robinet în loc de apă minerală și pe oamenii care dețin pisici. „Bărbații adevărați au câini”, spune el. 
 
Într-un videoclip, postat dintr-un cont cu numele și chipul lui Tate, el descrie în mod real cum se așteaptă să se comporte prietenele lui: „Mă aștept la loialitate absolută de la femeia mea”, spune el. „Nu le las să vorbească cu alți tipi. Nu merg la club fără mine, sunt acasă.”
 
O filmare apărută recent îl arată pe Andrew Tate cum o umileşte şi o bate cu bestialitate pe fosta lui iubită. În filmare, Andrew Tate este văzut în prima parte a clipului în timp ce chestionază o fată, ce vrea să-şi acopere faţa. Fata, cu o evidentă teamă şi voce tremurândă, îi arată semnele agresiunii.

FOTO: ANDREW TATE INSTAGRAM

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni