• PRO TV
  • Comandantul Regimentului Azov a luat legătura cu soția sa. Ce i-a spus despre condițiile de detenție

Comandantul Regimentului Azov a luat legătura cu soția sa. Ce i-a spus despre condițiile de detenție

Comandantul Regimentului Azov a luat legătura cu soția sa. Ce i-a spus despre condițiile de detenție

Soția comandantului ucrainean al Regimentului Azov spune că a vorbit la telefon cu soțul ei, Denis Prokopenko, aflând despre condițiile în care se află soldații de la Azovstal, luați prizonieri de către ruși. 

Soldații ucraineni capturați de forțele ruse după asediul de trei luni al combinatului siderurgic Azovstal sunt ținuți în condiții „satisfăcătoare”, potrivit soției comandantului unității, pe fondul incertitudinii cu privire la soarta prizonierilor, potrivit theguardian.com
 

Denis Prokopenko, comandantul batalionului Azov, a putut să vorbească foarte puțin cu soția lui Kateryna, care a declarat apoi că prizonierii ucraineni nu au fost supuși violenței. Nu a fost însă clar dacă Prokopenko a fost capabil să vorbească liber în timpul conversației.

„A spus că este „OK” și a întrebat cum sunt”, a spus Kateryna Prokopenko pentru The Guardian marți. „Am auzit din alte surse că s-ar afla în condiții mai mult sau mai puțin satisfăcătoare”, a menționat tânăra de 27 de ani. 

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, care este implicat în monitorizarea condițiilor pentru prizonierii de război, nu a comentat deocamdată despre situația soldaților ucraineni. 

„Ei sunt hrăniți, li se dă apă. Condițiile îndeplinesc cerințele și nu au fost supuși violenței în această scurtă perioadă”, a spus Kateryna Prokopenko. „Ce se va întâmpla în continuare, desigur, nu știm, dar în acest moment există terți – ONU și Crucea Roșie – care controlează situația”, a mai adăugat ea, potrivit sursei menționate. 

Majoritatea luptătorilor Azov răniți sunt ținuți într-o închisoare din Olenivka, un sat din Donețk ocupat de ruși, dar un grup mai mic de luptători grav răniți se află într-un spital din orașul Novoazovsk, tot în Donețk ocupat de ruși. Kateryna Prokopenko a spus că, după informațiile pe care le are, niciunul dintre luptători nu a fost dus în Rusia.

 

Vezi și: 



 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni