• PRO TV
  • Interviu EXCLUSIV: EMAA, despre carieră, pasiuni și planuri de viitor: „Lucrurile ar putea fi mai frumoase”

Interviu EXCLUSIV: EMAA, despre carieră, pasiuni și planuri de viitor: „Lucrurile ar putea fi mai frumoase”

Interviu EXCLUSIV: EMAA, despre carieră, pasiuni și planuri de viitor: „Lucrurile ar putea fi mai frumoase”

EMAA este tânăra care a reușit să impresioneze publicul larg atât datorită calităților sale vocale, cât și grație modului unic prin care reușește să își expună sentimentele, în scris. Versurile sale au făcut furori în rândul noii generații, pentru care artista a devenit un adevărat idol. Am stat de vorbă cu ea și am aflat o sumedenie de lucruri interesante despre omul din spatele pieselor noastre preferate, dar și despre planurile profesionale pe care aceasta le are!

1. EMAA, poți să îmi spui motivul pentru care ți-ai schimbat numele de scenă? Știu că te-ai lansat cu alt nume, adică „Em”, după „Em44” și, ulterior, ai decis să îl schimbi în „EMAA”

Cred că toată treaba asta cu numele a fost una dintre cele mai mari greșeli pe care le-am făcut vreodată pentru că nu m-am gândit să am un pseudonim, fiind clar că, de fapt, tot ce ești sunt doar personaje inventate de tine. Adică ești tu cu toate personajele astea pe care ți le imagiezi, nu ești neapărat tu. Cred că a fost o mare greșeală că nu am căutat niciodată un pseudonim real.

44 am adăugat din cauză că erau cifre care îmi apăreau des în cale. Gândindu-mă că într-o lume superstițioasă ar putea fi ceva rău, am spus că poate nu este așa, așa că l-am dublat (râde). Adică luăm răul, îl facem la dublu și ni-l asumăm complet până la capăt.

2. Mulți te-au cunoscut prin colaborarea cu Deliric și vrem să știm dacă asta a fost prima ta colaborare importantă, cea care te-a propulsat.

Nu le-am privit niciodată așa. Adică nu am simțit că o colaborare a fost neapărat mai importantă decât alta. Eu aveam poriecte și când stăteam în Timișoara. Am fost și la festivaluri, și la Electric, făceam tot felul de chestii. Am colaborat cu Silent Strike patru ani, dacă ar fi să punctez o legătură importantă. Așa am ajuns să lucrez cu Deliric, de fapt. 

Toate colaborările pe care le ai sunt cumva speciale și importante în felul lor, pentru că sunt diferite toate. Sunt proiecte pe care le-am avut și care să spunem că nu au funcționat, dar procesul și tot ce se întâmpla în timpul în care se lucra, se compunea, era ceva extraorinar.

3. Știm că îți scrii singură piesele, cum știm că ai avut o pasiune și pentru poezie. Cum este procesul acesta de compunere pentru tine?

De câteva luni, de când am simțit că haosul este din ce în ce mai mare, sunt într-o pauză reală de compus fructuos. Până atunci obișnuiam să scriu mult și abia apoi să sculptez în ceea ce scriam în așa fel încât să sune a piesă. Versurile respective vin cu linia piesei. Adică auzi intrumentalul și versurile se formează odată cu linia.

Sunt artiști care compun mai întâi linia și abia apoi scriu pe linie ceva care să funcționeze. Eu făceam puțin invers. Scriam versurile și abia apoi cântam ceea ce scriam. De obicei de întâmpla deodată, nu trebuia să gândesc prea mult ca să funcționeze.

4. De unde îți iei inspirația pentru scris?

De cele mai multe ori sunt stările pe care nu le poți spune neapărat în cuvinte. E sursa unor lipsuri sau a felului în care vezi cum funcționează lucrurile în jurul tău, ce ar putea să fie și nu e, ce e și își place că e. În general, mi se pare că este o manifestare sau o încercae de manifestare a ceva ce nu se vede sau nu poate fi neapărat spus oricând, oriunde.

Cu toții simțim că lucrurile ar putea fi mai frumoase, mai bogate.

5. Vrem să știm cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică!

Nici măcar nu știu dacă este a mea. Ai mei cântau mult. Mama mea a făcut opt ani de vioară, bunicul meu cântă în continuare, e cumva în familie. Bunica mea a studiat operă, mama scria mult, tata la fel. Am o familie destul de romantică din punctul ăsta de vedere.


6. Care este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat anul acesta?

Liniștea de acasă. Acasă la mine e liniște și tot ce mi se întâmplă pe plan personal este...Mă simt foarte în siguranță, nu mai e atât de mult haos. Adică e haos peste tot, mai puțin acasă.

7. Suntem curioși dacă ai o relație în momentul de față pentru că ai multe piese în care vorbești despre iubire, despre sentimentele tale.

Da, păi de asta e și liniștea.

8. Cine te-a susținut cel mai mult în carieră? Spune-ne despre persoana care a avut o influență mare în parcursul tău

Majoritatea oamenilor pe care i-am prin preajmă. Sunt momentele alea când ai senzația că nu funcționează absolut nimic și vin oamenii aceia care vin și spun exact ce vrei să auzi de fapt. Au fost acolo constant, zicând că e foarte bine ceea ce fac, chiar dacă probabil de cele mai multe ori nu era. Acum sunt recunoscătoare că au făcut-o oricum și că au mințit poate. A dus la ceva bun.

9. Dacă nu ai fi avut succes în muzică, care ar fi fost planul tău de rezervă?

Cred că ar fi fost o grămadă. De la a lucra în educație, în a fi un psiholog bun, la a grădinări poate. Mi se pare că în orice domeniu poți fi creativ.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni