• PRO TV
  • Tentativa de asasinare a Regelui Charles. Ce s-a întâmplat, de fapt, în turneul din Noua Zeelandă

Tentativa de asasinare a Regelui Charles. Ce s-a întâmplat, de fapt, în turneul din Noua Zeelandă

Tentativa de asasinare a Regelui Charles. Ce s-a întâmplat, de fapt, în turneul din Noua Zeelandă

În octombrie 1981, când Regina Elisabeta a II-a se afla într-un turneu în Noua Zeelandă, un tânăr cu un istoric bogat din punct de vedere al infracțiunilor a tras spre suverană. Din fericire, tentativa de asasinare a eșuat, însă bărbatul nu a renunțat atât de ușor. Ce s-a întâmplat, de fapt, când actualul monarh a vizitat Noua Zeelandă

Incidentul cu Regina Elisabeta a II-a a fost mascat de poliția neozeelandeză, oamenii legii declarând, în fața jurnaliștilor, că zgomotul a fost cauzat, de fapt, de un panou care s-a desprins și a căzut pe asfalt.

„Nu veți găsi niciodată un dosar adevărat privind tentativa de asasinat”, a spus Tom Lewis, fost polițist în Dunedin, care a lucrat la respectivul caz, în 1981.

Tentativa de asasinare a Regelui Charles 

Premierul de la vremea respectivă, Robert Moldoon, se temea de faptul că Familia Regală va refuza să mai viziteze Noua Zeelandă după incident, însă nu a fost deloc așa. 

Tânărul care a tras asupra suveranei, pe numele său Christopher John Lewis, a fost intervievat de nu mai puțin de opt ori. Acesta a recunoscut că idolul lui este criminalul în serie Charles Manson și că face parte dintr-o grupare extremistă din Marea Britanie. 

Descris de autorități ca fiind „puțin nebun, cu o copilărie grea”, Christopher a ajuns într-un spital pentru persoane cu boli psihice, asta după ce a încercat să îl ucidă pe actualul monarh britanic, care se afla în vizită în Noua Zeelandă alături de Prințesa Diana și fiul lor, William.

Christopher John Lewis s-a sinucis la vârsta de 33 de ani într-o închisoare din Auckland, în timp ce aștepta să fie judecat pentru răpirea unei femei și a copilului său.

Sursă foto: Getty

VEZI ȘI: Secretul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii




 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni