• Emisiuni
  • MasterChef
  • INTERVIU Chef Foa, jurat MasterChef: “Bucătăria nu se învață de pe YouTube”

INTERVIU Chef Foa, jurat MasterChef: “Bucătăria nu se învață de pe YouTube”

INTERVIU Chef Foa, jurat MasterChef: “Bucătăria nu se învață de pe YouTube”

Începe noul sezon MasterChef, iar Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu formează echipa de specialiști care va juriza preparatele celor înscriși în cel mai cunoscut show culinar.

"Noul sezon MasterChef a fost surprinzător din primele clipe. De când mi-am cunoscut colegii de jurizare, iar chimia a fost fantastică, așa că ne-am distrat teribil la filmări, până la concurenții care ne-au impresionat cu modul în care s-au prezentat. Pandemia pare-se că i-a ajutat să se perfecționeze în ale gătitului. Avem povești din bucătărie, din farfurie, dar și povești de viață care sunt sigur că îi vor ține cu sufletul la gură pe toți cei care ne vor privi”, spune Chef Foa, care ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

Filmați un nou sezon MasterChef. Ce așteptări culinare ai?

"Îmi place să fiu surprins, să văd calitate, dreptate și creativitate".

Ce calități trebuie să aibă concurentul care va câștiga MasterChef?

"Să-și dorească în primul rând să fie acolo unde e, adică la MasterChef. Și dacă își dorește cu adevărat asta, să facă tot ce îi stă în putință, să-și dea silința și să-și pună la bătaie pasiunea, toate calitățile, skill-urile și talentele, astfel încât să ne impresioneze pe toți trei și, în cele din urmă, noi să-l alegem pe el".

Ce greșeli nu accepți într-o farfurie?

"Nu accept un cumul de greșeli. Dacă farfuria nu are plating, dar are gust, e ok, dacă nu are un gust minunat, dar a folosit niște tehnici speciale, atunci e ok. Practic, nu accept mai mult de o greșeală într-o farfurie".

Sunt bărbații mai buni bucătari decât femeile?

"Femeile sunt mai chibzuite, responsabile, atente, mai răbdătoare. Ele, de obicei, se duc înspre desert și patiserie și sunt foarte bune pe asta. Bărbații, în schimb, preferă agitația, adrenalina. Le place zona de grătar, wok, prăjeală și sunt foarte buni la asta. Așadar, ne completăm foarte bine. De ce să alegem? ????".

Ce sfat ar fi vrut Chef Foa să primească la începutul carierei și ar vrea să îl transmită acum tinerilor care aleg acest drum?

"Am avut norocul să fiu ghidat din primii ani de oameni care m-au inspirat și de la care am putut fura meserie. Și asta le-aș zice celor care vor să o ia pe acest drum. Să lucreze cât mai mult, ca să fure cât mai multă meserie. Bucătăria nu se învață de pe YouTube, ci lângă plita încinsă, grătarul care sfârie, tocătoarele pe care se bate continuu. În zumzetul ăla te dezvolți și tu, ca viitor bucătar". 

Te-a ținut această meserie departe de cei dragi? Ți-ai dorit vreodată să renunți?

"Nu îmi amintesc să fi avut vreun moment atât de greu, încât să vreau să renunț. Până la urmă orice perioadă de genul acesta este o lecție care te face mai bun. Trebuie doar să știi cum s-o gestionezi".  

Ce înseamnă să fii Chef?

"În primul rând, să treacă niște ani de experiență în care să se reflecte pasiunea ta pentru gătit și pentru această meserie. Nu e ușor, ai responsabilități – de la echipa pe care o conduci, până la clienții pentru care tu ești imaginea bucătăriei, dar când faci cu pasiune ceea ce faci, totul devine o joacă și o bucurie. Iar când alții te numesc Chef înseamnă că așa și e". 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni