• Emisiuni
  • MasterChef
  • ProTV a inceput in forta grila de toamna! Noul sezon "MasterChef", debut cu audienta de milioane de romani

ProTV a inceput in forta grila de toamna! Noul sezon "MasterChef", debut cu audienta de milioane de romani

ProTV a inceput in forta grila de toamna! Noul sezon "MasterChef", debut cu audienta de milioane de romani

ProTV a condus detasat in clasamentul audientelor de luni seara, la mare distanta de locul 2, pe toate categoriile de public. Prima editie din noul sezon MasterChef a strans in fata ecranelor 2 milioane de romani in minutul de aur si sute de mii de telespectatori pe toata durata emisiunii.

Debutul sezonului 4 MasterChef a fost pe placul publicului, emisiunea situandu-se in topul preferintelor telespectatorilor.Inceputul acestei saptamani a fost deschis la PRO TV cu un spectacol de emotie asezonat cu momente tensionate, dar si cu secvente amuzante, care s-au petrecut in cea mai populara bucatarie din Romania: bucataria MasterChef.

Publicul a facut cunostinta cu Chef Patrizia Paglieri, Chef FOA si Chef Adrian Hadean in calitate de noi jurati, dar si cu primii concurenti inscrisi. Ravan Fodor a fost cel care a dat startul primei editii si le-a urat tuturor bun-venit.

MasterChef a fost aseara lider de audienta pe toate categoriile de public. La nivelul intregii populatii a tarii, interesul maxim pentru show s-a inregistrat la minutul 21:43, cand peste 2 milioane de telespectatori au fost captivati de spectaculoasa emisiune culinara. 

In intervalul de difuzare, 20:29 – 22:29, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, PRO TV a fost lider detasat cu o audienta medie de 10,8 puncte de rating si 25,1% cota de piata, urmat de Antena 1 cu 7,7 puncte de rating si 17,8 procente din cota de piata. La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu o audienta medie de 8,6 puncte de rating si 17% cota de piata, al doilea post clasat fiind Antena 1 cu o audienta medie de 6,5 puncte de rating si 12,5% cota de piata. La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data in top cu o audienta medie de 8 puncte de rating si 16,2% cota de piata, urmata de Antena 1 cu 6,1 puncte de rating si 12,3 cota de piata. 

Sezonul 4 MasterChef a adus un nou set de reguli aplicate la auditii, care va face spectacolul si mai incitant. Fiecare chef va avea la dispozitie 3 green carduri cu care poate salva cate un concurent dorit, in conditiile in care ceilalti doi jurati l-au respins. Tot in premiera, chefii au acceptat auditii duble in cupluri sot-sotie, mama-fiica, frate-sora. insa regulile de baza ale competitiei raman neschimbate, concurentii avand o ora la dispozitie sa gateasca si 5 minute sa-si finalizeze preparatul in fata juriului.

In prima editie mai multi concurenti si-au propus sa ii impresioneze pe cei trei jurati. Unii au incercat prin preparatele gatite, altii prin diverse trucuri. Pasionat de prestidigitatie, Delegeanu Octavian si-a propus sa aduca magia in bucatarie la propriu, insa in ciuda eforturilor lui de a „gati” cu bagheta magica, chefii nu s-au lasat induplecati.

Desi s-a prezentat cu un desert denumit de el prajitura de criza, Florin Vartolomei, un tanar abandonat de familie, a obtinut sortul MasterChef.

Petrica Tambac, florar de meserie, i-a promis juratului Patrizia Paglieri ca va slabi 10 kg pe parcursul competitiei, daca va fi ales. Zis si facut, ramane sa vedem daca isi va duce la capat promisiunea, intrucat a reusit sa treaca de auditii.

Claudia Branzea s-a prezentat in locul sotului ei cu un preparat gatit de el si pentru ca a reusit sa starneasca atentia juriului, Mihai Toma, sotul acesteia a avut la dispozitie 60 de minute sa se prezinte in platoul MasterChef si sa gateasca pe loc un preparat.  Se pare ca primul instinct al chefilor a fost unul corect, iar Memel, asa cum il alinta sotia, a reusit sa treaca de aceasta etapa.

Pasiunea in bucatarie nu are varsta, iar asta ne-a demonstrat-o Elena Iftime, in varsta de 63 de ani, originara din judetul Bacau, care a fost nevoita sa gateasca inca de mica. S-a prezentat cu un preparat traditional, sarmalute moldovenesti pe pat de varza calita, insa au fost atat de bine preparate, incat cei trei jurati la unison au ales-o sa continue competitia.

Ninel Lung a venit din Italia special pentru acest concurs si se pare ca lungul drum a fost facut cu folos intrucat preparatul lui, tortelini umpluti cu carne, baby spanac si piure de dovleac galben, a convins juriul ca merita sa continue cursa la MasterChef.

Aseara, Chef Adrian Hadean a aratat tuturor cat de hotarat poate fi, atunci cand a decis sa ii ofere sortul Mihaelei Barbieru, folosind un green card, dupa ce Patrizia Pagliri si FOA au respins-o. 

Alti concurenti au fost mai putini norocosi si in ciuda eforturilor depuse, preparatele nu au reusit sa-i convinga pe chefi sa ii pastreze in competitie.

Asadar, emotiile, lacrimile, teama, determinarea, dar si bucuria au fost atributele ce au dominat primul episod al noului sezon MasterChef.

Nu in ultimul rand, cei mai norocosi zece telespectatori, care au urmarit episodul de aseara si au trimis SMS cu unul din cele patru cuvinte cheie afisate in timpul emisiunii, au castigat carduri de cumparaturi cu o valoare totala de 10.000 de euro. Lista castigatorilor este disponibila pe masterchef.protv.ro.

Show-ul continua lunea viitoare, iar din 29 septembrie, romanii se vor bucura de o portie dubla de MasterChef, in fiecare luni si marti.

MasterChef - Prinde gustul competitiei, la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni