Radu Dumitrescu, corporatistul care a renunțat la profesie pentru a deveni bucătar Chef. Ce așteptări are de la acest sezon

Data: 22 Noiembrie 2021

Sezonul 8 MasterChef România va veni cu noi surprize și noi provocări culinare, dar și cu o mare schimbare în formula juriului. Radu Dumitrescu este noul jurat al show-ului culinar și va decide alături de Chef Joseph Hadad și de Chef Foa care vor fi cele mai bune preparate, farfurii, dar și cei mai desăvârșiți bucătari.

Radu Dumitrescu este un corporatist care a renunțat la profesie pentru a-și urma visul. Fost director de bancă, acesta și-a schimbat viața la 180 de grade și și-a dus pasiunea pentru cooking la un nivel superior. Își dorește ca la MasterChef să găsească oameni interesanți, pasionați de bucătărie, cu povești fascinante și dornici de a învăța cele mai mari secrete ale gătitului.

Chef Radu Dumitrescu ne povestește cum ar trebui să arate o farfurie ideală, dar și ce contează mai mult la aceasta – plating sau gust?

E greu de spus cum ar trebui să arate o farfurie ideală. O farfurie nu trebuie să fie doar niște ingrediente aruncate și gata. O farfurie trebuie să aibă poveste și multă muncă în spate. Dacă mă întrebai acum 10 ani ti-aș fi zis că vreau să aibă multe culori și multe gusturi, acum nu. Mi-am dat seama că o farfurie ideală este aceea care are cele mai simple ingrediente, gătite la perfecție ele între ele. Și platingul și gustul sunt importante. Mâncarea vinde și vizual. Cel mai important este gustul, dar trebuie ambalat frumos.”, declară Chef Radu Dumitrescu. 

Chef Radu Dumitrescu ne dezvălui și care este mâncarea sa preferată și ce nu își dorește să găsească în farfuriile concurenților în acest sezon.

Nu am un fel de mâncare preferat. E în funcție de context. Când sunt la ai mei la țară îmi place supa de cocoș, când merg într-o țară strină îmi place ce se întâmplă acolo, când merg la prieteni îmi place ce gătesc ei... Nu sunt foarte pretențios atâta timp cât mâncarea e gătită corect. Desigur, supa cu găluște și cocoș de țară pe care o fate mama – pe aia nu o bate nimeni niciodată. Eu dacă aș fi concurent la MasterChef aș găti felul de mâncare pe care știu să îl fac cel mai bine, chiar dacă este o banală tocăniță de cartofi. Mi-ar plăcea să văd niște farfurii care fac parte din identitatea concurenților.”, spune Chef Radu.                                                                                                                                                       

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies