• Emisiuni
  • MasterChef
  • Reteta Claudia Sima: Pate din ficat de pui cu ceapa rosie, capsuni cu reductie de otet balsamic, portocale flambate

Reteta Claudia Sima: Pate din ficat de pui cu ceapa rosie, capsuni cu reductie de otet balsamic, portocale flambate

Reteta Claudia Sima: Pate din ficat de pui cu ceapa rosie, capsuni cu reductie de otet balsamic, portocale flambate

Claudia Sima a primit sortul MasterChef datorita unor preparate apetisante: Pate din ficat de pui cu ceapa rosie caramelizata, capsuni  cu reductie de otet balsamic, portocale flambate si pita cu cimbru proaspat.

Ingrediente:

500 gr ficat de pui, 1 ceapa , 2 linguri ulei masline, 200 gr. Unt, 50 gr coniac – vin ars, Sare roz de Hymalaya, 1 plic piper boabe, 1 plic ienibahar boabe, 1 plic cuisoare intregi, 1 plic scortisoara pudra, 300 ml. smantana lichida pentru gatit.

Ceapa rosie caramelizata
4 cepe rosii, 2-3 linguri ulei masline, 4 linguri zahar, 2 linguri otet balsamic, 2-3 lingurite sos worcester, ½ lingurita scortisoara

Capsuni cu reductie de otet balsamic
10 capsuni, 2 linguri zahar brun, 3 linguri miere, 100 ml otet balsamic, 2-3 frunze menta proaspata

Portocale flambate
2 portocoale, 30 gr Unt, 2 linguri zahar brun, 2 linguri coniac, 2-3 frunze menta proaspata

Pita cu cimbru
250 gr faina, 125  ml apa, 5 gr Sare, ½ ling. Zahar, 5-6 crengute de cimbru proaspat, 2-3 linguri ulei masline.

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

Ficatul de pui se spala si se curata de pielite si de venele de sange. Se lasa putin la scurs. Se incinge tigaia cu cateva linguri de ulei de masline si 1-2 linguri unt. Ficateii se trag la tigaie pana capata o crusta frumoasa, apoi se adauga coniacul, se deglaseaza tigaia pentru a se curata depunerile de suc si bucatelele de ficat. Se flambeaza putin. Se adauga cca. 150 ml smantana lichida de gatit, se mai lasa pe foc cca. 10 min. Se pune in blender si se blendeaza cu restul de unt si smantana lichida pentru gatit. Se verifica consistenta pateului astfel incat in functie de aceasta se mai adauga sau nu smantana lichida si unt. 

Se piseaza in mojar condimentele si se adauga pe rand, gustand mereu, peste amestecul de ficat. Se asezoneaza cu sare si piper. Se pune intr-o forma de ramekin apoi se adauga cca. 20-30 gr. Unt clarifiat. Se aseaza cu grija cateva boabe de piper roz si cateva crengute de cimbru proaspat. Ceapa se taie julien, se caleste in 2-3 linguri de ulei pana se inmoaie. Se adauga zaharul si se lasa pe foc pana ce devine sirop si se leaga cu ceapa. Apoi se stinge cu otetul balsamic. Se mai lasa pe foc cca. 10 min iar la final se adauga sosul worcester si scortisoara pudra.

Otetul balsamic se pune pe foc cu mierea si se lasa focul mic astfel incat sa nu fiarba dar sa se reduca la jumatate compozitia. Capsunile se toaca in cubulete mici si se amesteca cu zaharul brun si reductia de otet balsamic.

Portocalele se spala si se taie felii rotunde, se adauga in tigaie untul, zaharul pana ce se leaga putin, apoi portcolalele, care se lasa cca. 2-3 min, apoi se adauga coniacul si se flambeaza.

Pentru pita, se amesteca faina cu sarea, apa, frunzele tocate de cimbru proaspat si uleiul de masline. Se framanta putin compozitia pentru a deveni omogena, apoi se imparte in cca. 6 bilute de aluat, se intind pe rand cu sucitorul si se coc in grillul incins, pana ce prind o crusta frumoasa.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni