Tarta cu ricotta si sparanghel

Data publicarii: 10 Iunie 2018
Data actualizare: 10 Iunie 2018

Ingrediente:

Aluat:

Faina: 250 g

Unt: 150 g

Sare: o lingurita

Lapte (rece): o lingura

Umplutura:

Ricotta (sau urda): 300 g

Leurda (sau patrunjel, marar, spanac): o legatura 

Oua: 2 buc

Sparanghel: o legatura

Sare si piper: dupa gust

Mod de preparare:

Untul se amesteca cu oul. Se adauga faina, sarea si se framanta pana amestecul are o textura granulara. Se adauga laptele si se framanta pana cand aluatul devine omogen.  Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute – o ora.

Se pregateste o tava de tarta cu fundul detasabil si se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Aluatul racit se intinde pe o foaie de 3-4 mm grosime si se pune in tava, avand grija sa imbrace bine toata forma. Se indeparteaza excesul de aluat de pe margine. 

Se coace timp de 25 – 30 de minute, fara umplutura, pana se rumeneste, apoi se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca ricotta, ouale, verdeata maruntita, sare, piper si se umple forma de tarta. 

Se decoreaza cu sparanghel proaspat. 

Pofta Buna!




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies