Artiști care n-au câștigat niciodată un premiu Grammy. Este o surpriză pentru toată lumea

Artiști care n-au câștigat niciodată un premiu Grammy. Este o surpriză pentru toată lumea
Beyonce este una dintre cele mai premiate cântărețe din lume la Grammy. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: premiu Grammy, Beyonce, premiile Grammy, Queen,
Autor: Dan Brumar
Data: 21 Noiembrie 2019
Cea de-a 62-a ediție a Premiilor Grammy bate la ușă, iar favoriții își freacă mâinile de bucurie. La fel au făcut și acești 10 artiști celebri la vremea lor, dar nu au reușit, surprinzător, să câștige nicio statuetă.

Ce ar fi o competiție fără surprize? Gala Premiilor Grammy nu face excepție când vine vorba de rezultate neașteptate. De-a lungul anilor, artiști consacrați n-au pus mâna pe râvnitele premii, deși erau favoriți la mai multe categorii. Cine sunt starurile care nu și-au adjudecat niciun premiu Grammy în toată cariera lor!

Guns N' Roses

Trupa formată în 1985 a ajuns pe locul I în Topul Billboard 200 cu primul album lansat – Apetite for Destruction (1987). Cu vânzări de peste 30 de milioane de exemplare, albumul a fost un succes la care Axl Rose, Slash și ceilalți nu se așteptau. Multe au urmat, inclusiv 4 premii American Music Awards și 4 premii MTV Video Music Awards. Însă, Guns N' Roses nu a câștigat niciun premiu Grammy.

 

Diana Ross

Cu o carieră impresionantă în spate, Diana Ross a reușit să strângă 4 nominalizări la Grammy. Nu a câștigat nicio statuetă pentru performanețele ei muzicale. Însă, în 2012, a fost distinsă cu un premiu pentru întreaga carieră.

 

Queen

Legendara formație rock a câștigat tot ce se putea câștiga în materie de premiu muzical, însă la Grammy componenții trupei au fost doar spectatori de lux. În 2008 au fost incluși în Grammy Hall of Fame și răsplătiți cu o statuetă pentru întreaga lor carieră, în 2018. Prea târziu ca să fie și Freddie Mercury martor la acest gest de recunoștință.

Citește și: Nominalizări Premiile Grammy 2020. Cine sunt artiștii care se bat pentru statuete

 

Jimi Handrix

Poate cel mai talentat și bun chitarist al lumii, Jimi Hendrix s-a stins la 27 de ani. A intrat astfel în „selectul” grup al starurilor care au murit la această vârstă. În ciuda talentului său, a ajuns o singură dată în finala pentru un Grammy, pe care a pierdut-o în fața lui Henry Mancini. Abia după moarte a fost răsplătit cu mai multe premii Grammy de onoare.

 

Katy Perry

Multă frustrare pe Katy Perry care a reușită să strângă, de-a lungul carierei, 13 nominalizări la Grammy fără să câștige vreun premiu. Artista se poate lăuda, însă cu o altă performanță. Ea a fost prima femeie artist care a avut 5 piese de pe același album pe locul I în topul Billboard Hot 100. Se întâmpla în 2011, după lansarea celui de-al treilea album de studio – Teenage Dream

Katy Perry a egalat atunci performanța lui Michael Jackson.

 

Bob Marley

Considerat un pionier al muzicii reggae, Bob Marley n-a fost nominalizat niciodată la Grammy. Însă, muzicianul jamaican a primit nenumărate premii și distincții, atât în timpul vieții cât și după moartea sa (1981).

 

Snoop Dogg

Deși s-a autoproclamat cel mai sexy bărbat în viață, în replică la clasamentul întocmit de revista People, Snoop Dogg n-a reușit să aducă acasă nici unul dintre cele 17 premii Grammy pe care ar fi putut să le câștige. Din 1994 până în 2016, raper-ul american a fost nominalizat de 17 ori, însă până acum n-a fost să fie.

 

Janis Joplin

Muzica ei a fost divină, însă n-a avut loc la Grammy. Janis Joplin a fost nomializată de două ori, însă doar după moartea sa. A pierdut ambele confruntări, dar a fost recompensată în 2005 cu un premiu onorific pentru întreaga carieră.

 

Björk

Cântăreața islandeză Björk are 53 de ani și a făcut carieră din combinarea stilurilor electro, pop, clasic, trip hop și experimentală. A fost nominalizată de 14 ori la Grammy, dar nu a câștigat niciodată.

 

Depeche Mode

Spre deosebire de giganții U2, Depeche Mode nu au priză la premiile Grammy. Doar 5 nominalizări au strâns de-a lungul anilor, toate fără succes.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Nicki Minaj s-a măritat. Dar s-a și cumințit?

FULLSCREEN
Artiști care n-au câștigat niciodată un premiu Grammy. Este o surpriză pentru toată lumea
  • /Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO