Brian May, chitaristul trupei Queen, cooptat de NASA într-un proiect inedit

Brian May, chitaristul trupei Queen, cooptat de NASA într-un proiect inedit
Data: 20 Decembrie 2018
Brian May, chitaristul trupei Queen, va lansa o piesă-omagiu pentru o sondă NASA.

În prima zi din 2019 sonda New Horizons va survola un obiect spațial situat la peste 1,5 miliarde de kilometri dincolo de Pluto.

E prima dată când o sondă a NASA va survola un obiect atât de îndepărtat, prin urmare Agenția Spațială a vrut să transforme momentul într-unul special și i-a cerut lui May (care are un doctorat în astrofizică, de altlfel) să compună o piesă pentru a marca această premieră.

Astfel, May (71 de ani) va lansa, cu această ocazie, prima sa piesă din ultimii 18 ani. 

Un extras din piesă, în care se poate auzi vocea lui Stephen Hawking pe notele chitarei lui Brian May, este deja disponibil pe site-ul muzicianului. 

Brian May a vorbit recent într-un interviu acordat Press Association și despre rolul pe care îl face actorul Rami Malek în filmul „Bohemian Rhapsody”. 

May a apreciat că Malek merită un Oscar pentru rolul pe care îl face în filmul care prezintă povestea trupei din care face parte.

Chitaristul a adresat în același interviu și criticile pe care le-a primit filmul. „Actorii s-au dăruit în totalitate proiectului. E incredibil să vezi un proiect care prinde viață după nouă ani. A avut și cronici negative, dar așa au stat lucrurile la început și cu multe dintre piesele noastre. Rami a fost un Freddie extraordinar, iar tipul care m-a interpretat pe mine merită toate premiile din lume.”, a spus May.

Drama biografică regizată de Bryan Singer și Dexter Fletcher, cu Rami Malek în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul american.  

Presa de specialitate scrie că, în primul weekend de la lansare, filmul a avut încasări de aproape 50 de milioane de dolari doar în Statele Unite și peste 140 de milioane de dolari la nivel global. 

Pelicula spune povestea începuturilor trupei britanice Queen și îi are în distribuție pe Rami Malek (în rolul legedarului Freddie Mercury), pe Ben Hardy (în rolul lui Roger Taylor), pe Joshen Mazzello (în rolul lui John Deacon) și pe Gwilym Lee (în rolul lui Brian May). 

Deși Rami Malek e văzut ca un candidat sigur la Oscaruri pentru rolul pe care îl face, totuși filmul în sine nu a stârnit entuziasmul criticilor, el având un scor de 60% pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes.

Criticii îl consideră un film plin de clișee, care distorsionează realitatea și nu reușeste să prezinte nimic memorabil din istoria Queen.

De cealaltă parte, Malek a fost lăudat pentru că portretizează un Freddie foarte apropiat de cel real. Actorul, care are deja în palmares un premiu Emmy, s-a remarcat prin rolul pe care îl face în serialul TV „Mr. Robot”, descris de critici drept „un fel de Fight Club, dar cu hackeri”. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO