Cel mai bogat cântăreț de country music din lume câștigă într-un an mai mult decât Donald Trump

Cel mai bogat cântăreț de country music din lume câștigă într-un an mai mult decât Donald Trump
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 18 Octombrie 2018
Data actualizare: 18 Octombrie 2018
Garth Brooks (56 de ani) a luat o pauză de concerte în 2018, dar tot s-a ales cu 45,5 milioane de dolari. În 2019 începe un turneu de trei ani și e de așteptat ca veniturile lui să se dubleze.

Nu există record muzical pe care cel mai plătit cântăreț de muzică country să nu și-l treacă în palmares. Garth Brooks este un artist de succes în SUA și nu are nevoie de turnee internaționale pentru a-și consolida poziția de lider în topul celor mai apreciați muzicieni ai planetei. Depășit doar de inegalabila trupă Beatles, Garth Brooks a vândut până acum aproape 150 de milioane de albume.

Din 2015 și până în 2017, Brooks a fost pe locul I în topul Forbes al celor mai bine plătiți artiști country din lume. Cu un record de 90 de milioane de dolari câștigați într-un an, cântărețul îl poate face invidios și pe Donald Trump, al cărui salariu anual se ridică la 60 de milioane de dolari. Diferența este că președintele american și-a construit impresionanta avere de 3 miliarde de dolari în circa 45 de ani de antreprenoriat. Averea lui Garth Brooks se ridică la 330 de milioane de dolari, bani câștigați în mare parte din albume și concerte.


Pleacă trei ani în turneu 

După o pauză de un an (2018), în care a înregistrat un nou album de studio, Garth Brooks a făcut anunțul cel mare: în 2019 va porni într-un turneu care va dura trei ani. În fiecare an va susține 10-12 concerte live pe stadioanele din SUA, în mare parte stadioane ale echipelor de fotbal ale universităților. „Fiecare concert va fi o experiență unică. Voi provoca o persoană de pe această planetă să vină la toate cele 30 de show-uri”, a spus artistul, conform eu.tennessean.com.

Ascultă mai jos noul single al lui Garth Brooks - All day long!

Trei lucruri ciudate despre Garth Brooks

S-a îndrăgostit de prima nevastă după ce a dat-o afară din bar. Cântărețul a mărturisit recent că în tinerețe (mijlocul anilor ’80) muncea într-un bar, unde avea ca sarcină aplanarea scandalurilor și evacuarea scandalagiilor. Într-o seară a fost nevoit să dea afară o femeie care făcea scandal. „M-a lovit de vreo nouă ori în acea seară. Într-un final am escortat-o afară și am apucat să văd cât de drăguță era. Am invitat-o în oraș. Mi-a spus să o las baltă”, mărturisește Brooks. Acea femeie era Sandy Mahl, femeia pe care a luat-o de soție în 1986 și cu care a făcut trei fete. Au divorțat după 15 ani. Cu actuala sa soție, cântăreața de country music Trisha Yearwood, Brooks nu are copii.

Prima soție (stânga). A doua soție (dreapta)


A refuzat să apară în două filme. Garth Brooks a fost acuzat de paranoia după ce arefuzat să apară în filmul Twister (1996), cu Helen Hunt și Bill Paxton. În 1998, a mai refuzat un rol în Salvând soldatul Ryan, film în care n-a vrut să joace pe motiv că Tom Hanks, Matt Damon și Ed Burns nu erau atât de celebri ca el.

A vrut să doneze o parte din ficatul său.  Când prietenul său de-o viață, muzicianul Chris LeDoux s-a îmbolnăvit grav și a avut nevoie de un transplant de ficat, Brooks s-a oferit să-i ofere o parte din al lui. Ficatul este organul uman cu cea mai rapidă rată de regenerare. Însă, medicii nu au putut face transplantul din cauza lipsei de compatibilitate dintre cei doi pacienți. LeDoux a găsit un ficat bun în 2000 și s-a vindecat. A lansat încă două albume până în 2004, an în care a aflat că suferă de cancer biliar. A murit un an mai târziu.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies