Costi Ioniță, scandal pe internet din cauza unei piese pe care a lansat-o de două ori. Cum sună „România mea”

Costi Ioniță, scandal pe internet din cauza unei piese pe care a lansat-o de două ori. Cum sună România mea
Costi Ioniță apare în videoclipul piesei „România mea”. FOTO: YouTube
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 Februarie 2022
Data actualizare: 16 Februarie 2022
Cream, Minodora și Diana Bucșă s-au calificat în finala selecției naționale a concursului Eurovision 2022 cu o piesă compusă de Costi Ioniță. Însă, „România mea”, piesa votată de juriu, este o versiune modificată a unei melodii lansate tot de Ioniță în 2004.

Costi Ioniță riscă să fie descalificat de la Eurovision, dacă juriul va analiza mai bine linia melodică a piesei care a trecut în finala selecției naționale. România mea, piesă care a fost lansată în noiembrie 2021 la pachet cu Mare e lumea, are peste 23,3 milioane de vizionări pe YouTube.

România mea, varianta din 2004, se regăsește pe albumul Ziua mea. Piesa, lansată sub formă de manea, are orchestrație diferită de cea care vrea să reprezinte România la concursul muzical de la Torino. Ascult-o AICI și compar-o cu cea recentă!

Pe grupurile de discuții de pe Facebook, fanii concursului muzical au cerut descalificarea piesei.

Piesa România Mea trebuie descalificată cât mai repede! Nu este admisibil ca această piesă să meargă mai departe! Totuși juriul pentru ce a fost pus acolo doar ca să jignească și să oprească piesele bune ce ne puteau reprezenta?”.

Cea mai mare fraudă, România mea, a trecut de juriul specialist, însă încalcă regula precum piesa nu trebuie lansată înainte de 1 septembrie 2021. Această piesă nu ar fi trebuit calificată în semifinale, ci descalificată.”

Problema e că piesele pentru Eurovision nu trebuie să fie scoase înainte de septembrie anul precedent, și asta e o piesă veche de mai bine de 10 ani, doar pentru că s-au schimbat versurile, piesa tot aceeași îi. Și da, pe motivul că piesa era pe piață de o eternitate, ar trebui descalificată, că nu întrunește regulile concursului”.

Costi Ioniță nu a reacționat deocamdată la aceste mesaje.

Fotografii: YouTube/Costi Ioniță Facebook

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!